Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Χαμηλός ο αριθμός νέων κρουσμάτων στο Τόκιο - Πιθανή η άρση των έκτακτων μέτρων την επόμενη εβδομάδα

Abe (Ιαπωνία): Χαμηλός ο αριθμός νέων κρουσμάτων στο Τόκιο - Πιθανή η άρση των έκτακτων μέτρων την επόμενη εβδομάδα
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους ειδικούς την ερχόμενη Δευτέρα (25/5)
Στο γεγονός ότι η άρση των έκτακτων μέτρων στο Τόκιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε σήμερα (21/5) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, εφόσον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα της χώρας παραμείνει χαμηλός.
Ειδικότερα, ο κ. Abe δήλωσε ότι «μετά την πτώση των κρουσμάτων στην Οζάκα, το Κιότο και το Χιόγκο, και την άρση των έκτακτων μέτρων στους νομούς αυτούς, το Τόκιο και τέσσερις ακόμα νομοί θα μείνουν προς το παρόν υπό περιορισμούς».
Ωστόσο, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η πρωτεύουσα της χώρας και οι γύρω νομοί εμφανίζουν εναθρρυντικά σημάδια ότι ο ρυθμός λοιμώξεων βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ διευκρίνισε ότι «θα συναντηθούμε τη Δευτέρα με τους ειδικούς προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση γύρω από τις μολύνσεις».
«Εάν η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί, είναι πιθανή η άρση των έκτακτων μέτρων την επόμενη εβδομάδα σε αυτές τις περιοχές», υπογράμμισε ο κ. Abe κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σημειώνεται ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων στο Τόκιο είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ιαπωνίας, καθώς η πρωτεύουσα της χώρας αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο από το συνολικό της ΑΕΠ.
Μέχρι στιγμής ο ρυθμός μολύνσεων στους νομούς της Οζάκα, του Κιότο και του Χιόγκο, ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 0,09 ανά 100 χιλ. άτομα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στο Τόκιο και το νησί του Χοκάιντο ανέρχεται σε 0,59 και 0,69 αντίστοιχα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Yasutoshi Nishimura, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «είναι ασφαλές να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κιότο, την Οζάκα και το Χιόγκο, δεδομένου ότι ο αριθμός νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι κατά από 0,5 στα 100 χιλ. άτομα και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι υπό έλεγχο».
Η Οζάκα τις τελευταίες ημέρες δεν έχει ανακοινώσει κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού, ενώ σήμερα η Επιτροπή Υγείας της χώρας ανέφερε ότι υπήρξαν 11 επιβεβαιώμενα νέα κρούσματα στο Τόκιο το τελευταίο 24ωρο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Shinzo Abe είχε δηλώσει ότι εάν η άρση των έκτακτων μέτρων πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη Μαΐου στο Τόκιο και την Οζάκα, η ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας ια είναι ταχύτερη απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης