Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην κεντρική Μεσόγειο - Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην κεντρική Μεσόγειο - Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε λόγο για έναν «ευεργετικό» ισχυρός σεισμό μεγέθους 5,9 Ρίχτερ
Σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζει «πολύ ισχυρή», μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.
Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε λόγο για έναν «ευεργετικό» ισχυρός σεισμό μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 2:43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».
Το επίκεντρο του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης