Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +2,21% και τα 34,23 δολ. το αμερικανικό WTI

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +2,21% και τα 34,23 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent καταγράφει κέρδη της τάξεως του +1,85% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 36,41 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,85% στα 36,41 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +2,21%, στα 34,23 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης οι τιμές για το WTI και το Brent ενισχύθηκαν κατά +4,7% και +3,2% αντίστοιχα, εν μέσω αισιοδοξίας στις τάξεις των επενδυτών ότι οι περικοπές στην παραγωγή του OPEC+ και των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,98 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.
Μάλιστα, η πτώση των αποθεμάτων αποδείχθηκε οριακά μεγαλύτερη σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία έδειξαν πτώση κατά 4,8 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, σημειώθηκε επίσης πτώση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 5,6 εκατ. βαρέλια, έναντι μείωσης κατά 3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο της τάξεως των 2,8 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθέι πτώση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι αύξησης κατά 1,43 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Image
Image
Image
«Ενώ τα σημάδια ότι οι πιέσεις στους αποθηκευτικούς χώρους του WTI μειώνονται είναι θετικά για τις τιμές, η τελευταία αναφορά δείχνει ότι η πτώση των αποθεμάτων οφείλεται περισσότερο σε παράγοντες προσφοράς, παρά στην αυξανόεμνη ζήτηση», αναφέρει σε σημείωμά της η Capital Economics.
Την ίδια στιγμή, η Capital Economics εκτιμά ότι το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων στην παραγωγή του OPEC+ «θα αποτελέσει το κύριο θέμα για ορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς οι περικοπές βοηθούν την στήριξη των τιμών για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».
Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν ανήσυχοι αναφορικά με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί βραδύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, επηρεάζοντας τη ζήτηση πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS