Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως η Eurobank με το deal της DoValue προηγείται 1 χρόνο από τον ανταγωνισμό – Μετά τον MSCI στα 0,45 ευρώ η μετοχή

tags :
Πως η Eurobank με το deal της DoValue προηγείται 1 χρόνο από τον ανταγωνισμό – Μετά τον MSCI στα 0,45 ευρώ η μετοχή
Όμως το deal με την DoValue και μετά την ολοκλήρωση των εκροών λόγω MSCI θα επιτρέψει στην μετοχή της Eurobank να ανακάμψει με στόχο 0,45 ευρώ
Η Eurobank αρχές της νέας εβδομάδας θα ανακοινώσει την τελική συμφωνία με την DoValue για 7,5 δισεκ. τιτλοποίηση NPEs και την εξαγορά του 80% της FPS της εταιρίας διαχείρισης.
Η Eurobank θα πάρει 340 εκατ περίπου σε 3 δόσεις και στο β ΄ τρίμηνο 2020 θα εγγράψει τόσο το κέρδος όσο και την κεφαλαιακή επιβάρυνση 1,6 με 1,7 δισεκ. ευρώ.
Το CET1 από 6,9 δισεκ. θα μειωθεί στα 5,5 δισεκ. ευρώ περίπου.
Τα NPEs θα υποχωρήσουν στα 6 δισεκ. και θα είναι η τράπεζα με τον πιο εξυγιασμένο ισολογισμό στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
Το μεγάλο πλεονέκτημα που αποκτάει η Eurobank δεν έχει να κάνει με την μείωση των NPEs αλλά με τον χρόνο.
Η Eurobank θα κερδίσει περίπου ένα χρόνο, θα προηγείται από τις άλλες τράπεζες ένα χρόνο και αυτό το χρονικό διάστημα έχει ισοδύναμη αξία με πολλά άλλα πλεονεκτήματα που εμφανίζει η Eurobank.
Πρωτίστως εκτονώνεται η πίεση από το Fairfax.
Η διοίκηση Καραβία μπορεί πλέον να αισθάνεται πολύ άνετα ότι αντικειμενικά βρίσκεται στην καλύτερη θέση.
Η Eurobank όμως βοηθάει και την κυβέρνηση δίνοντας ζωή στον Ηρακλή, να σημειωθεί ότι ο καναδικός οίκος DBRs θα βαθμολογήσει την τιτλοποίηση της Eurobank με βαθμολογία ΒΒ- ώστε ακολούθως να πάρει και την εγγύηση για τα 2,4 δισεκ. κύριο ομόλογο senior bond.
H Eurobank θα εμφανίσει κέρδη στο α΄ τρίμηνο του 2020 που θα ανακοινωθούν 29 Μαΐου περίπου 22 εκατ.
Όμως το deal με την DoValue και μετά την ολοκλήρωση των εκροών λόγω MSCI στις 29 Μαίου θα επιτρέψει στην μετοχή της Eurobank να ανακάμψει με στόχο 0,45 ευρώ σε βάθος κάποιων εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης