Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Δεν υπάρχει ζήτημα κρατικής ενίσχυσης, παρά τις ζημίες ύψους 5,7 δισ. ευρώ

Deutsche Bank: Δεν υπάρχει ζήτημα κρατικής ενίσχυσης, παρά τις ζημίες ύψους 5,7 δισ. ευρώ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, κατέστησε σαφές ότι η τράπεζα θέλει να ξεπεράσει την πανδημία χωρίς κρατική ενίσχυση
Δεν υπάρχει ζήτημα κρατικής ενίσχυσης, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τετάρτη 20 Μαΐου ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing.
Από την άλλη, προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η πανδημία, παρότι θεωρεί πως η τράπεζα είναι καλά εξοπλισμένη.
Η Deutsche Bank δεν έχει έρθει ακόμη αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός.
Το κύμα των επισφαλών δανείων δεν της έχει χτυπήσει ακόμη την πόρτα, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing κατέστησε σαφές ότι η τράπεζα θέλει να ξεπεράσει την πανδημία χωρίς κρατική ενίσχυση.
«Χάρη στη στρατηγική μας ευθυγράμμιση, σε συνδυασμό με το σταθερό κεφάλαιο και τη ρευστότητα, βλέπουμε την τράπεζα σε πολύ ισχυρότερη θέση σήμερα από ό, τι πριν από λίγα χρόνια.
Είμαστε, επομένως, καλά εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που επιφυλάσσει το τρέχον περιβάλλον» δήλωσε ο Sewing κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε την Τετάρτη 20 Μαΐου.
«Δεν τίθεται το ζήτημα» απάντησε στην ερώτηση μετόχου για το αν η τράπεζα θα περάσει την κρίση του κορωνοϊού χωρίς κρατική ενίσχυση.
Ο 50χρονος τόνισε επίσης ότι η τράπεζα θα διαδραματίσει «ενεργό ρόλο» στις συγχωνεύσεις που επίκεινται στον κλάδο:
«Πρέπει να είμαστε πιο κερδοφόροι από ό,τι σήμερα αν θέλουμε να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ενοποίηση».
Ωστόσο, η Τράπεζα αντιμετωπίζει ζημίες ύψους 5,7 δισ. ευρώ.
Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με απώλειες.
Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Paul Achleitner, ο διευθύνων σύμβουλος Sewing, ο αναπληρωτής του, Karl von Rohr, και ο CFO James von Moltke απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήσεις.
Συνολικά 54 μέτοχοι υπέβαλαν 366 ερωτήσεις.
Ένα από τα ερωτήματα αφορούσε το μέλλον του Achleitner, προέδρου του εποπτικού συμβουλίου.
Ο Achleitner κατέστησε σαφές ότι δεν σκοπεύει να συντομεύσει τη θητεία του.
Λόγω της τρέχουσας κρίσης η Deutsche Bank έπρεπε να διεξαγάγει τη συνεδρίαση των μετόχων της μέσω Διαδικτύου.
«Σε αυτή τη φάση, πρέπει να κάνουμε την τράπεζά μας ακόμα πιο ανθεκτική» παραδέχτηκε ο CEO Sewing, επισημαίνοντας: η κρίση του κορωνοϊού θα έχει διάρκεια και συνέπειες.
Ως εκ τούτου, η τράπεζα θέλει να εντείνει τις προσπάθειές της για εξοικονόμηση και ελπίζει να μειώσει τον στόχο κόστους για το τρέχον έτος.
Η συγχώνευση του ιδιωτικού τμήματος πελατών της Deutsche Bank με τη μητρική εταιρεία, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, θα συμβάλει σε αυτό.
Αυτό εξοικονομεί στην τράπεζα 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για παράδειγμα με την περικοπή 200 θέσεων πλήρους απασχόλησης, εξήγησε ο Karl von Rohr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης