Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi (Ιταλία): Σώζει τον υπουργό Δικαιοσύνης καταψηφίζοντας τις 2 προτάσεις μομφής σε βάρος του

tags :
Renzi (Ιταλία): Σώζει τον υπουργό Δικαιοσύνης καταψηφίζοντας τις 2 προτάσεις μομφής σε βάρος του
Οι δυο προτάσεις μομφής της αντιπολίτευσης (κεντροδεξιάς και ριζοσπαστών) σε βάρος του Ιταλού υπουργού δικαιοσύνης Alfonso Bonafede δεν πρόκειται να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση
Οι δυο προτάσεις μομφής της αντιπολίτευσης (κεντροδεξιάς και ριζοσπαστών) σε βάρος του Ιταλού υπουργού δικαιοσύνης Alfonso Bonafede δεν πρόκειται να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης προς το παρόν παραμένει στην θέση του, χάρη στη στήριξη του προοδευτικού πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi, αρχηγού του μικρού κόμματος «Ζωντανή Ιταλία».
Ο Renzi, παίρνοντας τον λόγο στην Γερουσία, έπειτα από σειρά αμφίσημων μηνυμάτων, ανακοίνωσε τελικά ότι δεν θα υπερψηφίσει τις δυο προτάσεις μομφής, έστω κι αν δεν συμφωνεί με πολλούς χειρισμούς του Bonafede.
Αυτό σημαίνει ότι η αντιπολίτευση δεν διαθέτει την αναγκαία αριθμητική ισχύ για να κερδίσει την σημερινή μάχη.
Ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβητήθηκε κυρίως λόγω της αποφυλάκισης 376 μελών της μαφίας τις πρώτες εβδομάδες της κρίσης του κορωνοϊού, στο πλαίσιο των μέτρων αποσυμφόρησης των φυλακών, για να αποφευχθεί η διάδοση της ασθένειας.
Ο ίδιος απάντησε όμως σήμερα ότι η επιλογή έγινε αυτόνομα από σειρά ιταλών δικαστικών και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Conte έχει υπογράψει νέο διάταγμα, βάσει του οποίου οι μαφιόζοι αυτοί πρέπει να επιστρέψουν στην φυλακή.
Η αντιπολίτευση, με την σειρά της, επέμεινε με έμφαση στο ότι η επιλογή του υπεύθυνου σωφρονιστικών ιδρυμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε προσωπικά από τον Bonafede και ότι ο αρμόδιος υπουργός φέρεται να απέκλεισε άλλους υποψήφιους, γνωστούς για την πάγια σκληρή τους στάση κατά της Κόζα Νόστρα.
«Αντικρούω κάθε κατηγορία.
Είμαι άνθρωπος των κρατικών θεσμών και αυτούς υπηρετώ από την αρχή της θητείας μου», απάντησε ο Bonafede κατά την ομιλία του στην αίθουσα της Γερουσίας.
Πολλοί σχολιαστές, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte να αποφασίσει, τις επόμενες εβδομάδες, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβερνητικής του ομάδας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης