Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν μεγαλύτερη δημοσιονομική βοήθεια

Kaplan (Fed): Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν μεγαλύτερη δημοσιονομική βοήθεια
Mεγαλύτερη βοήθεια σε δημοσιονομικό επίπεδο, θα χρειαστούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed στο Dallas, Robert Kaplan.
Ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια, από όση έχουν ήδη δεχθεί, σε δημοσιονομικό επίπεδο, θα χρειαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed στο Dallas, Robert Kaplan.
Η Αμερική θα χρειαστεί περισσότερη ενίσχυση τόσο από τη Fed όσο και από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ώστε να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, δήλωσε ο Robert Kaplan στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Τουλάχιστον μερικές από αυτές τις ενισχύσεις θα πρέπει να διατεθούν σε κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες είχαν απώλεια εσόδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Dallas.
Αν μη τι άλλο, τα σχόλια του Robert Kaplan απηχούν τις απόψεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος είπε σε επιτροπή της Γερουσίας την Τρίτη 19 Μαΐου ότι οι κυβερνήσεις που καλούνται να εξισορροπήσουν τον προϋπολογισμό τους πιθανότατα θα χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια για να επιβιώσουν για να μη χρειαστεί να καταφύγουν σε μαζικές απολύσεις.
«Υποθέτω ότι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα.
Υποθέτω επίσης ότι θα χρειαστούμε μεγαλύτερη δημοσιονομική δράση.
Το πρόβλημα είναι ότι η ανεργία θα φτάσει στο 20% πολύ σύντομα.
Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα κλείσουμε το έτος με ανεργία έως και 10%.
Με άλλα λόγια, η ανεργία πρέπει να μειωθεί.
Πιθανότατα θα πρέπει να πάρουμε περισσότερα φορολογικά μέτρα» είπε ο πρόεδρος της Fed στο Dallas.
Μέχρι στιγμής η Fed έχει εγκρίνει μέτρα συνολικού ύψους άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και έχει λειτουργήσει μόνο ένα κλάσμα αυτού του επιπέδου.
Το Κογκρέσο, με τη σειρά του, ενέκρινε άλλα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για κεφάλαια διάσωσης.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης παράσχει χρηματικά ποσά που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Fed για να αξιοποιήσει τα προγράμματα δανεισμού της.
Ωστόσο, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί στην εθνική οικονομία, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιέζονται να κάνουν περισσότερα.
«Η Fed έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των αγορών και να διασφαλίσει ότι οι μικρές εταιρείες, οι μεσαίου μεγέθους εταιρείες και οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια.
Αλλά και πάλι, αυτά είναι δάνεια.
Είμαστε ο δανειστής της έσχατης λύσης, μια γέφυρα ανάκαμψης» κατέληξε ο Kaplan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης