Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Φόβοι για μετάλλαξη του κορωνοϊού από το δεύτερο κύμα κρουσμάτων

tags :
Κίνα: Φόβοι για μετάλλαξη του κορωνοϊού από το δεύτερο κύμα κρουσμάτων
Διαφορές σε ασθενείς που νόσησαν στη βορειοανατολική Κίνα σε σχέση με κρούσματα στη Wuhan εντοπίζουν Κινέζοι γιατροί
Έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετάλλαξης του κορωνοϊού διατυπώνουν Κινέζοι γιατροί, οι οποίοι διαχειρίζονται το νέο κύμα κρουσμάτων που εξαπλώνεται στα βορειοανατολικά της Κίνας, στα σύνορα με τη Ρωσία.
Εφόσον αυτός ο φόβος επιβεβαιωθεί, τότε αυτό σημαίνει πως ο ιός μεταλλάσσεται με άγνωστο τρόπο, γεγονός που με τη σειρά του θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας να βρουν την κατάλληλη θεραπεία και το εμβόλιο για τον εξαλείψουν.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι ασθενείς από κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν στις επαρχίες Jilin και Heilongjiang στη βορειοανατολική Κίνα εμφανίζονται να μεταφέρουν τον ιό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς και να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποθεραπευτούν σε σύγκριση με το πρώτο κύμα, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται ότι οι ασθενείς αυτοί αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα του ιού ακόμα και ύστερα από δύο εβδομάδες από τη μόλυνση τους σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στην επαρχία της Hubei και στην πόλη Wuhan.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι ασθενείς στα βορειοανατολικά της χώρας εμφανίζουν να έχουν μεγαλύτερη ζημιά στους πνεύμονες, ενώ στις περιπτώσεις του πρώτου κύματος αναφέρονταν προβλήματα σε διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος, όπως στην καρδιά, στα νεφρά και στο έντερο.
Πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο εάν πράγματι ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται σημαντικά και εάν αυτές οι διαφορές που παρατηρούν οι Κινέζοι επιστήμονες, οφείλονται στο ότι οι ειδικοί εξετάζουν πιο προσεκτικά τους ασθενείς από ότι συνέβη στην Wuhan, όπου κατά τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας το υγειονομικό σύστημα αντιμετώπιζε μόνο τα σοβαρά περιστατικά.
Για αυτό το λόγο διατυπώνονται επιφυλάξεις και επισημαίνεται η ανάγκη να υπάρξουν και άλλα δεδομένα και στοιχεία σχετικά με τη συμπεριφορά του ιού.
Ωστόσο, εάν τα ευρήματα αυτά επιβεβαιωθούν, είναι προφανές πως θα καταστεί ακόμα πιο δύσκολο το έργο των κυβερνήσεων να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού και να ξανανοίξουν τις οικονομίες τους.
Σημειώνεται πως μετά τα νέα κρούσματα σε αυτές τις βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων με τη διακοπή των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, με το κλείσιμο σχολείων και με εντολή παραμονής στο σπίτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης