Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Υπερφίαλη η συμπεριφορά της Τουρκίας – Μονομερές δικαίωμα μας τα 12 ναυτικά μίλια

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Υπερφίαλη η συμπεριφορά της Τουρκίας – Μονομερές δικαίωμα μας τα 12 ναυτικά μίλια
Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους φαιδρότητες του τύπου casus belli από την Τουρκία είπε ο κ.Δένδιας
Υπερφίαλη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο οποίος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης αντί να προτάσσει την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, προτάσσει την επίλυση ανύπαρκτων διαφορών.
Σε δηλώσεις του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο κ.Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία για υπερφίαλη συμπεριφορά, κατηγορώντας την ότι δεν επιδιώκει συνεννόηση με τις γειτονικές της χώρες ακόμα και για ζητήματα που αφορούν όλους.
«Η Τουρκία θέλει να κατασκευάσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου.
Δεν θα έπρεπε να συνεννοηθεί με τις γειτονικές χώρες για τις παραμέτρους ασφαλείας;
Υπάρχει ρήγμα στην ευρύτερη περιοχή.
Η περιοχή αυτή δεν στερείται σεισμών.
Δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα αυτό;» διερωτήθη ο κ.Δένδιας, ο οποίος σχετικά με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, είπε πως αυτό είναι μονομερές δικαίωμα της χώρας, το οποίο θα «ασκήσει όπου θέλει, όταν κρίνει, όπως θέλει».
«Δεν έχει κανέναν λόγο συνδιαλλαγής με οποιονδήποτε γι' αυτό.
Φαιδρότητες του τύπου casus belli από την Τουρκία εμάς μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
Στην κοινωνία του 21ου αιώνα απειλές πολέμου δεν υφίστανται» τόνισε ο ΥΠΕΞ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, κάνοντας λόγο για «μνημόνιο νομικής ανυπαρξίας» και «νομικό κατασκεύασμα, το οποίο είναι στα όρια της φαιδρότητας».
Ερωτηθείς για τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ.Δένδιας επεσήμανε ότι η χρήση του μεταναστευτικού εξέθεσε την Τουρκία σε όλη τη διεθνή κοινότητα ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έμπειρες, ότι οι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι θερμοκέφαλοι και ότι «ξέρουν να χειρίζονται καταστάσεις και αυτό έχει αποδειχθεί, εφόσον βεβαίως και η άλλη πλευρά τηρεί κάποια όρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης