Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες στη Wall - Στο +0,79% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,51%

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες στη Wall - Στο +0,79% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,51%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στις 23.350,50 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (20/5) οι αγορές της Ασίας, μετά τις απώλειες που σημειώθηκαν την προηγούμενη συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μία μακρά οικονομική ανάκαμψη στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,79% στις 20.595,15 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,24% και τις 5.573 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,46% στις 1.989,64 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,44% στις 10.907,80 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στις 23.350,50 μονάδες, ενώ παρόμοιες είναι οι απώλειες και για τον δείκτη IDX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο -0,15% και τις 4.541,95 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,51% στις 2.883,74 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,94% στις 10.948,96 μονάδες.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές έκλεισαν με απώλειες, μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά -1,59% στις 23.206,86 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,05% στις 2.922,94 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite υποχώρησε κατά -0,54% στις 9.185,10 μονάδες.
«Οι ασιατικές αφορές φαίνονται ικανοποιημένες με το να διαπραγματεύονται σε μέτρια αρνητικό εύρος σήμερα, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν κλέρδη μετά το πρόσφατο ισχυρό ράλι, αναμένοντας περαιτέρω κατευθύνσεις από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει σε σημείωμά του ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Oanda, Jeffrey Halley.
Χθες (19/5) το Κέντρο Μελετών Κινδύνου του Judge Business School στο Πανεπιστήμιο του Cambridge προέβλεψε ότι οι απώλειες για την παγκόσμια οικονομία για τα επόμενα πέντε χρόνια ενδέχεται να φράσουν ακόμα και τα 82 τρισ. δολ. λόγω της πανδημίας.
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αποφάσινσε να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό τις επιτόκιο, καθώς η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης μετά την πανδημία του κορωνοϊού.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρσε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανείσμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο 3,85%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, το βασικό επιτόκιο διανεισμού πέντε ετών παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 4,65% μετά τη μείωση κατά 10 μονάδες βάσης τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό μεσοπρόθεσμο επιτόκιο, στα 2,95% παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υπάρξει νέα μείωση.
«Τα επιτόκια δανεισμού διατηρήθηκαν αμετάβλητα παρά τη διαγραφή της περιγραφής για μία συνετή στάση νομισματικής πολιτικής, η οποία δημιούργησε προσδοκίες στην αγορά ότι θα υπάρξει επιθετική χαλάρωση», δήλωσε η οικονομολόγος της ING, Iris Pang.
Ωστόσο, η ίδια αναμένει ότι η Λαϊκή Τράπεζα θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων κατά τις επόμενες δύο συνεδριάσεις, όταν εκγριθεί η έκθεση εργα΄σιας από την κυβέρνηση της χώρας.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι βασικές βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία υποχώρησαν κατά -0,4% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο του 2020, με την πτώση ωστόσο να αποδεικνύεται μικρότερη σε σχέση με το -0,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βασικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -0,7% έναντι ετήσιας πτώσης -2,3% τον Φεβρουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -9,5%.
Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2020, οι βασικές βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,7% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -1%.
Επιπλέον, οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκαν κατά +1,8% σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -3,4%.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS