Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ νότια της Κρήτης – Λέκκας: Θα συνεχιστούν οι μετασεισμοί

tags :
Νέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ νότια της Κρήτης – Λέκκας: Θα συνεχιστούν οι μετασεισμοί
Στις 2/5 είχε καταγραφεί σεισμός 6,5 Ρίχτερ
Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα νότια της Κρήτης καθώς νέα δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα 20/5 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 05:12 τα ξημερώματα και το επίκεντρο του εντοπίζεται στα 76 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 7,4 χιλιόμετρα.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί.
«Από τις 2 Μαΐου, οπότε και εκδηλώθηκε ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουμε μια πληθώρα σεισμών που εκδηλώνονται στο ίδιο σεισμογόνο χώρο και πρόκειται σίγουρα για μετασεισμούς.
Η σεισμική αυτή δραστηριότητα θα διαρκέσει και για τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα» είπε ο κ.Λέκκας.
Ερωτηθείς για τα σενάρια που διατύπωσε ένας Τούρκος σεισμολόγος περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη που θα επηρεάσει και την Τουρκία, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης δεν εντάσσεται στο ίδιο γεωδυναμικό πλαίσιο και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης