Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στο αργό πετρέλαιο, έκλεισε στο +1% και τα 32 δολ. – Ήπιες απώλειες στο Brent

Νέα άνοδος στο αργό πετρέλαιο, έκλεισε στο +1% και τα 32 δολ. – Ήπιες απώλειες στο Brent
Νέα άνοδος στο αργό πετρέλαιο
Με άνοδο της τάξεως του 1% σε ημερήσια βάση έκλεισε –στη Νέα Υόρκη– η διαπραγμάτευση της τιμής αμερικανικού αργού πετρελαίου (futures Ιουλίου 2020), στα 31,96 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από «ράλι» άνω του 7% εχθές (18/5).
Σε ό,τι αφορά στο Brent (futures Ιουλίου 2020), η τιμή του –στο Λονδίνο– έκλεισε με απώλειες 0,5% στα 34,65 δολάρια ανά βαρέλι –πτώση μετά από τετραήμερο ανοδικό σερί.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Απρίλιο, η τιμή για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 υποχώρησε κάτω από τα 0 δολ. ανά βαρέλι!
Πλέον, οι παραγωγοί προσπαθούν να ισορροπήσουν την αγορά και της σταδιακής ανάκαμψης που σημειώνεται στην παγκόσμια ζήτηση. Από τα τέλη Απριλίου μέχρι σήμερα, η ζήτηση έχει καταγράψει σταδιακή ανάκαμψη, μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως και την επανέναρξη της δραστηριότητας πολλών επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή, τόσο οι χώρες του OPEC+ όσο και οι μεγαλύτερη παραγωγοί πετρελαίου εκτός της συμμαχίας έχουν προχωρήσει σε μείωση των εξαγωγών τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
«Οι παραγωγοί μειώνουν σημαντικά την παραγωγή και σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης, η αγορά βρίσκεται σε αργή πορεία προς την ανάκαμψη», αναφέρουν οι αναλυτές της Rystad Energy, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης είναι σχεδόν γεμάτες και ότι η ανάκαμψη της ζήτησης παραμένει εύθραυστη.
«Απέναντι σε μία πενιχρή ζήτηση και στις μη ελκυστικές χαμηλές τιμές, οι περικοπές στην παραγωγή ήταν ταχύτερες και βαθύτερες απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά», επεσήμανε η Rystad Energy.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Nissan Securities τονίζουν ότι «το επενδυτικό κλίμα κλίμα έχει βελτιωθεί καθώς οι OPEC+ μειώνουν την παραγωγή τους όπως υποσχέθηκαν αυτόν τον μήνα, ενώ αναμένονται περισσότερες εθελοντικές περικοπές τον Ιούνιο».
«Την ίδια στιγμή, υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η χαλάρωση των lockdowns παγκοσμίως θα βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης καυσίμων», πρόσθεσαν οι αναλυτές, προβλέποντας ότι η τιμή για το αμερικανικό WTI μπορεί να αυξηθεί στα 35 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης