Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη στην τιμή του χρυσού – Έκλεισε στο +0,7% και τα 1.745 δολ. ανά ουγγιά

Ανάκαμψη στην τιμή του χρυσού – Έκλεισε στο +0,7% και τα 1.745 δολ. ανά ουγγιά
Στα 1.745 δολ. ανά ουγγιά έκλεισε ο χρυσός 
Τη χθεσινή υποχώρηση κάλυψε εν μέρει σήμερα (19/5) ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει στα 1.745,6 δολάρια ανά ουγγιά (παραδόσεως Ιουνίου 2020), έπειτα από άνοδο της τάξεως του 0,7% σε ημερήσια βάση.
Μάλιστα, το μέταλλο δεν επηρεάστηκε αρνητικά από την αισιόδοξη ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell.
«Θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι διαθέσιμο εργαλείο έχουμε, αλλά θα διατηρήσουμε το επιτόκιο στο 0%.
Είμαστε αφοσιωμένοι στη διαφάνεια, θα αποκαλύπτουμε τα πάντα κάθε μήνα.
Ως κοινωνία, από την άλλη, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακουφίσουμε τους πλέον αδύναμους.
Αποστολή της Fed είναι να τονώσει την απασχόληση και να ομαλοποιήσει τις τιμές
Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλο το φάσμα των εργαλείων που διαθέτουμε για να στηρίξουμε την οικονομία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία
Η Fed ετοιμάζεται επίσης να ξεκινήσει το πρόγραμμα Main Street Lending, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση πριν από την πανδημία», είπε μεταξύ άλλων στη Γερουσία ο ανώτατος κεντρικός τραπεζίτης.
Παράλληλα, οι νέες εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, ευνοώντας τον χρυσό, ενώ το δολάριο –το οποίο ακολουθεί αντίστροφη πορεία από τον χρυσό– δεν επωφελείται προς το παρόν εν μέσω παγκόσμιας κρίσης.
Ο αναλυτής νομισμάτων της DailyFx, Ilya Spivak, δήλωσε ότι «η ανοδική δυναμική για τον χρυσό μπορεί να είναι περιορισμένη, καθώς οι ροές των ασφαλών καταφυγίων θα κινηθούν πιθανώς προς το δολάριο ΗΠΑ, εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα».
«Στο τεχνικό μέτωπο, φαίνεται ο χρυσός έχει ξεπεράσει ένα ανοδικό συμμετρικό μοτίβο, το οποίο θέτει το σκηνικό για κέρδη», πρόσθεσε ο κ. Spivak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης