Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ) για Παπαγγελόπουλο: Η αποκάλυψη της σκευωρίας στη Νοvartis, είναι ζήτημα δημοκρατίας

Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ) για Παπαγγελόπουλο: Η αποκάλυψη της σκευωρίας στη Νοvartis, είναι ζήτημα δημοκρατίας
Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες κι οι υπεύθυνοι όσο βαθιά ή όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αλλά και να φανεί – επιτέλους - ποιοι ενορχήστρωσαν και αξιοποίησαν το κύκλωμα, δήλωσε η βουλευτής Λάρισας
«Για εμάς η περαιτέρω διερεύνηση και αποκάλυψη της σκευωρίας, με αφετηρία το σκάνδαλο της Novartis και με φερόμενο ενορχηστρωτή παραδικαστικού κυκλώματος τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαγγελόπουλο,  δεν είναι υπόθεση προσωπικής βεντέτας, εξαιτίας των στελεχών μας που χτυπήθηκαν άδικα,  από ένα κατά τα φαινόμενα, σκοτεινό σύστημα.
Είναι πρωτίστως ζήτημα Δημοκρατίας», υπογράμμισε κατά την σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, συμπληρώνοντας πως «για αυτό και απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, σε βάθος και σε ύψος, για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες κι οι υπεύθυνοι όσο βαθιά ή όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αλλά και να φανεί – επιτέλους - ποιοι ενορχήστρωσαν και αξιοποίησαν το κύκλωμα».
Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής τόνισε επιπλέον πως τέτοια φαινόμενα ξεκάθαρης καταστρατήγησης της θεμελιώδους, για την λειτουργία της Δημοκρατίας, έννοιας της διάκρισης των εξουσιών, ισοδυναμούν με μια άνευ προηγουμένου θεσμική «κατρακύλα»: «και βέβαια η βλάβη που προκαλείται στην κοινωνία και τη συνολική θεσμική μας λειτουργία από τα φαινόμενα της δικαστικής διαφθοράς είναι μάλιστα ακόμη πιο σοβαρή και πιο επικίνδυνη, ακόμη και από τα φαινόμενα της πολιτικής διαφθοράς.
Διότι, η διεφθαρμένη δικαιοσύνη σηματοδοτεί ότι είναι διεφθαρμένο το σύνολο των θεσμικών εκφράσεων της Πολιτείας».
Η Ευαγγελία Λιακούλη στην συνέχεια τόνισε πως σε ένα ιδιότυπο déjà vu, «η πρόσφατη πολιτική ιστορία της τελευταίας πενταετίας και της σύμπραξης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τμήματα της καραμανλικής δεξιάς, όπως με τον κ. Παπαγγελόπουλο, συνδέεται άρρηκτα με πιο παλιές περιόδους, αναβιώνοντας  αυτόματα στις μνήμες τις μέρες του ’89, των ανίερων συμπράξεων, των στημένων διώξεων, των ωμών πολιτικών εκβιασμών, της χειραγώγησης των θεσμών και της δικαιοσύνης, με στόχο να στραγγαλιστεί πολιτικά και να σβήσει ηθικά, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ».
Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο, «τα έργα και οι ημέρες» της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «βγαλμένες από τις σελίδες ενός σκοτεινού πολιτικού μυθιστορήματος», δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να καταδείξουν πως χάθηκε οριστικά η αθωότητα της πολιτικής του νιότης, καθώς και η αφέλεια όλων όσοι κάποτε ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε στο περίφημο και χιλιοδιαφημισμένο αφήγημα του «ηθικού πλεονεκτήματος» της υποτιθέμενα άδολης και ανυπόκριτης «πρώτης φοράς Αριστεράς».
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισε η βουλευτής Λάρισας, η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  μέσω της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση σπίλωσης των πολιτικών τους αντιπάλων, στη βάση ενός απολύτως υπαρκτού σκανδάλου – του σκανδάλου Novartis - που κόστισε δισεκατομμύρια στους Έλληνες φορολογούμενους, δεν αποκάλυψε ποιοι ήταν οι ένοχοι,  ποιοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ποιοι συνταγογράφησαν παράνομα, ποιοι κέρδισαν δις, αφήνοντας την υπόθεση σε παραγραφή.
Ετσι, έχασε δια παντός την «σφραγίδα του νέου», την «σφραγίδα του άμεμπτου», την «σφραγίδα του αδιάφθορου», αφού: «την τελευταία εξαετία αποδείχθηκε αλλεργικός σε κάθε έννοια θεσμικής θωράκισης της Δημοκρατίας, μονίμως αντιστρατευόμενος σε κάθε μηχανισμό ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας, με την συνεχή απαξίωση των θεσμικών εργαλείων προάσπισης της Δημοκρατίας, όπως οι Ανεξάρτητες Αρχές ή η σαφής διάκριση της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία».
«Οφείλουμε να προασπίσουμε τους θεσμούς και να απομονώσουμε τους επίορκους,  όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.
Ετσι μόνο προασπίζουμε τη δημοκρατία και θωρακίζουμε το αξιακό θεσικό μας σύστημα», συμπλήρωσε η Ευαγγελία Λιακούλη χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης