Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒofA: Οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι το ράλι στη Wall Street θα έχει διάρκεια

ΒofA: Οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι το ράλι στη Wall Street θα έχει διάρκεια
Οι fund managers της ΒofA παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς το ότι τα τρέχοντα κέρδη μπορεί να έχουν διάρκεια
Καμία πίστη δεν φαίνεται να έχουν στις δυνάμεις της χρηματαγοράς των ΗΠΑ οι επενδυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Bank of America.
Οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί πάνω από 30% σε σύγκριση με τα ιστορικά χαμηλά της 23ης Μαρτίου, ωστόσο οι fund managers της ΒofA παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς το ότι τα τρέχοντα κέρδη μπορεί να έχουν διάρκεια.
Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναμένουν οικονομική ανάκαμψη.
Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της BofA, που διεξήχθη από τις 7 έως τις 14 Μαΐου, το 68% των επενδυτών χαρακτήρισε την ανάκαμψη των μετοχών bear market rally (βραχυπρόθεσμη και γρήγορη ανάκαμψη στις μετοχές πριν πέσουν σε νέα χαμηλά).
Μόλις ένα 25% πιστεύει ότι οι μετοχές έχουν εισέλθει σε μια νέα bull market.
Μόνο το 10% των ερωτηθέντων fund manager αναμένουν ότι η οικονομική ανάκαμψη θα έχει σχήμα V, σε αντίθεση με το 75% που προβλέπουν ριμπάουντ σε σχήμα U ή W.
Οι προσδοκίες ανάπτυξης αυξήθηκαν τον Μάιο, με το 38% των διαχειριστών κεφαλαίων να προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα ενισχυθεί τους επόμενους 12 μήνες.
Ταυτόχρονα, οι επενδυτές δεν βλέπουν τον παγκόσμιο PMI να αυξάνεται πέρα από τις 50 μονάδες -επίπεδο που σηματοδοτεί επέκταση- πριν από τον Νοέμβριο.
Τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο παρουσιάζουν αύξηση ως προς τις τιμές τους τους τελευταίους δύο μήνες χάρη στα πακέτα στήριξης, στις φορολογικές ελαφρύνσεις και στη χαλάρωση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη εισροή στην αγορά χρήματος και στα αμοιβαία κεφάλαια δείχνει ότι πολλοί επενδυτές δεν επέστρεψαν στη Wall Street, φοβούμενη ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων και τα ανύπαρκτα εταιρικά έσοδα.
Η τελευταία έρευνα της BofA έδειξε μικρή μείωση στα μετρητά, ύψους 5,7%, η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των 10 ετών του 4,7%, ενώ η κατανομή των ομολόγων ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο από την οικονομική κρίση του 2009.
Η έκθεση σε μετοχές τον Μάιο αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα χαμηλά του Μαρτίου.
Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να επελαύνει και να κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα, η έρευνα έδειξε ότι οι επενδυτές βλέπουν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αγορές.
Μόνο η ανάπτυξη ενός εμβολίου θεωρείται ο πιο πιθανός καταλύτης για την ανάκαμψη σε σχήμα V.
Δεδομένου ότι τόσοι πολλοί μεγάλοι διαχειριστές κεφαλαίων απέχουν από τα risk assets, η έρευνα της BofA προσφέρει μια εικόνα σε σχέση με το ποιοι παράγοντες οδήγησαν το ράλι σε μετοχές.
Οι απαντήσεις δείχνουν ότι τα hedge funds αυτό τον μήνα αύξησαν την έκθεσή τους σε μετοχές κατά 34%, στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από την κατάρρευση της αγοράς τον Φεβρουάριο.
Να σημειωθεί πως στην έρευνα της BofA συμμετείχαν 194 fund managers που διαχειρίζονται assets 591 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης