Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μας πει επιτέλους η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποιο είναι το σχέδιο της

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μας πει επιτέλους η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποιο είναι το σχέδιο της
Δεν μπορεί να αλλάζει γραμμή τρεις φορές μέσα σε 15 ημέρες για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική οικονομία είπε ο κ.Χαρίτσης
Να πει ποιο είναι το σχέδιο της για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να αλλάζει γραμμή τρεις φορές μέσα σε 15 ημέρες για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική οικονομία.
«Να μας πει η κυβέρνηση ποιο είναι το σχέδιο της.
Διότι αρχικά ο κ. Σταϊκούρας υποστήριζε ότι είναι καλή η ευρωπαϊκή συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, ενώ μόλις χθες ακούσαμε τον κ. Σκυλακάκη να λέει ότι οι όροι που συνοδεύουν το πρόγραμμα του ESM είναι επαχθείς.
Αυτή τη στιγμή, η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, η οποία επιδεινώνεται από την ολιγωρία της κυβέρνησης.
Εμείς δεν πρόκειται, όμως, να κάνουμε ισοπεδωτική αντιπολίτευση για να διεκδικήσουμε πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη.
Από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την αναγκαία εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Ποια ήταν η απάντηση της κυβέρνησης;
Ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι στα τέλη της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο του πρόγραμμα «στη βάση των νέων, δυσμενών δυστυχώς εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης, συνθηκών της ελληνικής οικονομίας».
Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση της κοινής πρότασης Γερμανίας και Γαλλίας, ο κ.Χαρίτσης τόνισε ότι «και σε αυτήν όπως και στη δημοσιονομική και στην προσφυγική κρίση, η Ευρώπη δείχνει να τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις και να αφήνει τις πρωτοβουλίες σε άλλους».
«Εμείς από την αρχή υποστηρίζουμε ότι η λύση είναι το ευρωομόλογο, η αμοιβαιοποίηση του χρέους και η ισότιμη κατανομή των βαρών της κρίσης σε όλα τα κράτη-μέλη
Ο μόνος δρόμος για τη χώρα μας ώστε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και την τεράστια ανισομέρεια που δημιουργείται μεταξύ Βορρά και Νότου είναι να επιμείνουμε σε συμμαχίες όπως η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος που είχε συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως έχει εγκαταλειφθεί δυστυχώς από την κυβέρνηση της ΝΔ» επεσήμανε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος ανέφερε ότι η γαλλογερμανική πρόταση είναι «μια γενικόλογη πρότασης, της οποίας οι λεπτομέρειες και οι όροι πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά».
«Πρόκειται για χρήματα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, όχι για έξτρα χρηματοδοτήσεις, τα οποία δεν θα είναι διαθέσιμα άμεσα αλλά από 1/1/2021.
Δεν προορίζεται δηλαδή για να αντιμετωπίσει τις επείγουσες ανάγκες των χωρών της Περιφέρειας και του Νότου, όπως η Ελλάδα.
Και μόνο το γεγονός ότι η πρόταση αυτή δεν έρχεται από τα ευρωπαϊκά όργανα αλλά από τον γαλλογερμανικό άξονα, δείχνει την αδυναμία της Ευρώπης» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης