Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,14% και τα 1.736,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδος για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,14% και τα 1.736,75 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο απομακρύνθηκε από τα υψηλά οκτώ ετών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (19/5) ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι νέες εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +0,14% στα 1.736,75 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,285 στις 99,39 μονάδες.
Image
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης ο χρυσός σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών, καταγράφοντας ωστόσο πτώση εν συνεχεία, μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Moderna από τη δοκιμή εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών μελετών από τον εμβολιασμό 45 υγιών ανθρώπων είναι θετικά, καθώς αυτοί ανέπτυξαν αντισώματα κατά του ιού.
Επιπλέον, η Moderna δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μία ακόμα μεγαλύτερη έρευνα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα τέλη του επόμενου μήνα.
«Η ανησυχητική επέκταση στον ισολογισμό της Federal Reserve είναι αναμφίβολα ένας από τους πρωταρχικούς οδηγούς του χρυσού», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «η αντιστάθμιση ενάντι στην κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων στις ΗΠΑ φαίνεται επίσης μία εξαιρετική ιδέα».
«Με τα επιτόκιο να βρίσκονται κοντά στο 0% το παγκόσμιο κόστος απόκτησης χρυσού παραμένει εναλλακτικά ελκυστικό σε σχέση με τα νομίσματα, καθώς ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο ώστε να κινηθεί ο χρυσός υψηλότερα», υπογράμμισε ο κ. Innes.
Παράλληλα, αναλυτής της AxiCorp διευκρίνισε ότι «ο ίδιος ο εμπορικός πόλεμος αποτελεί έναν τεράστιο κίνδυνο όπως είδαμε κατά τη διάρκεια του 2019», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό αποτέλεσε τον κύριο μοχλό για την ενισχύση στις τιμές του χρυσού».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής νομισμάτων της DailyFx, Ilya Spivak, δήλωσε ότι «η ανοδική δυναμική για τον χρυσό μπορεί να είναι περιορισμένη, καθώς οι ροές των ασφαλών καταφυγίων θα κινηθούν πιθανώς προς το δολάριο ΗΠΑ, εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα».
«Στο τεχνικό μέτωπο, φαίνεται ο χρυσός έχει ξεπεράσει ένα ανοδικό συμμετρικό μοτίβο, το οποίο θέτει το σκηνικό για κέρδη», πρόσθεσε ο κ. Spivak.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στα 17,47 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +0,19% στις 2.031 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης