Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: «Βουτιά» -14,1% κατέγραψε η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020

Ευρωζώνη: «Βουτιά» -14,1% κατέγραψε η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -15,4%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (19/5) στοιχεία της Eurostat, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19 είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο στον κλάδου.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -14,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι οριακής πτώσης -0,5% τον Φεβρουάριο του 2020.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -15,4% έναντι ετήσιας ανόδου +0,2% τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -12% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -13,4%.
Image
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας της πολιτικής μηχανικής κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην Ευρωζώνη, και συγκεκριμένα στο -16%, ενώ ο τομέας κατασκευής κτηρίως υποχώρησε κατά -14%.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή στον τομέα πολιτικής μηχανικής υποχώρησε κατά -13,7% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η παραγωγή για τον τομέα κατασκευής κτηρίως κατέγραψε πτώση της τάξεως του -11,8%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Γαλλία (-40,2%) και την Ιταλία (-36,2%), ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν στη Ρουμανία (+2,1%) και τη Γερμανία (+1,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης