Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Πρόβλεψη για καταστήματα εστίασης που δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Πρόβλεψη για καταστήματα εστίασης που δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν
Θα δοθεί η δυνατότητα να διατηρήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους όσοι δεν μπορούν να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για τα καταστήματα εστίασης, τα οποία δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν είναι εφαρμόσιμα σε κάποιες περιπτώσεις.
Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης, όσες επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης για τα τραπεζοκαθίσματα θα τους δοθεί η δυνατότητα να διατηρήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους.
«Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν.
Να εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν το -40% και τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή, προκειμένου να πάρουν τα 800 ευρώ» είπε ο κ.Γεωργιάδης.
«Για αυτά τα καταστήματα θα υπάρξει πρόβλεψη.
Για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να πω ότι μάθαμε από την ΑΑΔΕ ότι πολλά από αυτά παραδοσιακά το καλοκαίρι κλείνουν» τόνισε ο  υπ.Ανάπτυξης, ο οποίος προανήγγειλε πως «σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά στις παραλίες».
«Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις απόψεις των ειδικών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με τα γυμναστήρια, τόνισε ότι δέχεται συνεχώς αιτήματα για το άνοιγμά τους, ωστόσο προσδιορίζεται να ανοίξουν προς το τέλος Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης