Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,7% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,7% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020
Τα τελικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησε κατά -3,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,4%.
Ο δείκτης αποστολών υποχώρησε κατά -5,8% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης +2,6% τον Φεβρουάριο, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων του Υπουργείου στο +5%.
Όσον αφορά τον δείκτη αποθεμάτων, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,9%, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ ο δείκτης αναλογίας αποθεμάτων αυξήθηκε κατά +8,4% σε μηνιαία βάση.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -5,2% έναντι ετήσιας πτώσης -4,7% τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ τα τελικά στοιχεία επιβεβαίωσαν επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Παράλληλα, η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικαντότητας μειώθηκε κατά -3,6% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,8% τον Φεβρουάριο, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -7,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης