Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Έως τα τέλη της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό – Να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε

Πέτσας: Έως τα τέλη της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό – Να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε
Το σχέδιο θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι έως τα τέλη της εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη στήριξη του τουρισμού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με το κυβερνητικό σχέδιο «θα κερδίσουμε ό, τι μπορούμε».
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας είπε ότι το σχέδιο στήριξης του τουρισμού θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα.
«Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες», τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος όσον αφορά στους υπαλλήλους, έκανε σαφές ότι, θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με τη στήριξη εισφορών και μισθολογικού κόστους.
«Οι άνθρωποι που θα ανοίξουν στα νησιά, φοβούνται ότι θα μπουν μέσα, αλλά θα δουν με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε ότι δε θα μπουν μέσα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, παρέπεμψε σε δήλωση του Πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας».
«Θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις» είπε ο κ.Πέτσας.
Ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη και τη συμφωνία Merkel - Macron, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται για μνημόνιο», αλλά και το ότι, «πρέπει να προσέχουμε τα ψιλά γράμματα».
«Εδώ έχουμε ξεκάθαρα πακέτο επιχορήγησης και όχι δανεισμού» τόνισε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι «δεν θα συγκριθεί η υγειονομική κατάσταση για την επιχορήγηση, αλλά η οικονομική κρίση».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένα σενάριο για μείωση μισθών –συντάξεων», είπε πως «δε θα αφήσουμε τις οφειλές του Σεπτεμβρίου να γίνουν χιονοστιβάδα και ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις» και τόνισε ότι, «το κράτος δεν χαρίζει».
Ο κ.Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες εκπτώσεις φόρων αν αυτό χρειαστεί, σημειώνοντας πως «προς το παρόν δε χρειάζεται» ενώ επανέλαβε πως «δε θα γίνει ανασχηματισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης