Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Προς 3.000 απολύσεις - O' Leary: Αστεία η 14ημερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες

tags :
Ryanair: Προς 3.000 απολύσεις - O' Leary: Αστεία η 14ημερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες
Παρά την αισιοδοξία του CEO της Ryanair, η μείωση των προγραμματισμένων πτήσεων για το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, εκτιμάται στο 50%
Περικοπές μισθών, άδειες άνευ αποδοχών και έως και 3.000 απολύσεις διαπραγματεύεται η Ryanairμε τους υπαλλήλους της και τα συνδικάτα της, καθώς ο κορωνοϊός οδήγησε σε δραματική μείωση των επιβατών στην αεροπορική εταιρεία.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Michael O’Leary, δηλώνει κάπως αισιόδοξος για τα ταξίδια στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.
Επίσης, όπως δήλωσε στο CNBC, αναμένει «βαθιά έκπτωση τιμών» στις πτήσεις.
Ο O' Learyχαρακτήρισε «αστεία» την καραντίνα 14 ημερών η οποία επιβάλλεται από κάποιες χώρες, όπως η Βρετανία, στους ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό.
Παρά την αισιοδοξία του CEO της Ryanair, η μείωση των προγραμματισμένων πτήσεων για το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, εκτιμάται στο 50%.
H ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ζητήσει κρατική στήριξη, ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη  για το οικονομικό έτος 2019-2020, προβλέποντας ότι θα ανακοινώσει ζημίες κατά τους επόμενους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αεροπορικής εταιρείας υποχώρησαν κατά -27% για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2020, στα 648,7 εκατ. ευρώ, έναντι 885 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, τα προ φόρων κέρδη για το ίδιο χρονικό διάστημα σημείωσαν πτώση της τάξεως του -34,3% στα 670,3 εκατ. ευρώ, έναντι 948,1 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2018-2019.
Όσον αφορά τα συνολικά έσοδα της Ryanair, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +9,75% σε ετήσια βάση, στα 8,49 δισ. ευρώ, έναντι 7,7 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Για το οικονομικό έτος 2020-2021, η εταιρεία δήλωσε ότι δε μπορεί να προχωρήσει σε εκτιμήσεις όσον αφορά την κερδοφορία, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από τον αντίκτυπο και τη διάρκεια της πανδημίας.
Ο συνολικός αριθμός επιβατών αναμένεται να είναι μικρότερος από 80 εκατομμύρια, έναντι του αρχικού της στόχου για 154 εκατομμύρια επιβάτες το έτος χρήσης 2020-2021, ενώ η Ryanair προβλέπει ότι οι ζημίες για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2020 ενδέχεται να διαμορφωθούν στα 200 εκατ. ευρώ.
«Δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από τον αντίκτυπο και τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, σε συνδυασμό με την έλλειψη ορατότητας σχετικά με τη ζήτηση και τη συμπεριφορά των πελατών, η Raynair δε μπορεί να παράσχει καθοδήγηση για το οικονομικό έτος 2020-2021 αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης