Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 μηνών πετρέλαιο λόγω OPEC+ και ΗΠΑ, στα 31,8 δολ. ή +7,7% το αμερικανικό WTI - To Brent στα 34,3 δολ.

Σε υψηλά 2 μηνών πετρέλαιο λόγω OPEC+ και ΗΠΑ, στα 31,8 δολ. ή +7,7% το αμερικανικό WTI - To Brent στα 34,3 δολ.
Οι ενεργές πλατφόρμες εξορύξεων στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
(upd 3) Νέα κέρδη καταγράφει σήμερα Δευτέρα (18/5) το πετρέλαιο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, λόγω των συντονισμένων περικοπών που πραγματοποιούν στην παραγωγή τους ο OPEC+ και οι ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, η αγορά πετρελαίου εμφανίζει μία σταθερή πορεία ανάκαμψης, όσον αφορά το κομμάτι της ζήτησης, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε άρση των περιοριστικών μέτρων.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +5,66% στα 34,34 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Απρίλιο του 2020.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +7,72% στα 31,80 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Image
Image
Παρά το γεγονός ότι το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το WTI ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη (19/5) υπάρχουν μέχρι στιγμής πολύ λίγες ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η πτώση του περασμένου μήνα, όπου η τιμή για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου υποχώρησε κάτω από τα 0 δολ. ανά βαρέλι.
«Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να εμφανίσουν περαιτέρω ανοδική δυναμική, καθώς εντείνεται η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις», δήλωσαν οι αναλυτές της AxiCorp, αναφερόμενοι στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.
Όσον αφορά τις πλατφόρμες εξορύξεων στις ΗΠΑ, τα στοιχεία της εταιρείας υπηρεσιών ενέργειας Baker Hughes έδειξαν πτώση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η παραγωγή πετρελαίου θα καταγράψει παραγωγή πετρελαίου στη χώρα θα υποχωρήσει περαιτέρω το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης υποχώρησαν κατά 35 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου 2020, στις 339 πλατφόρμες συνολικά, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.
Παράλληλα, οι ενεργές πλατφόρμες στην περιοχή Permian κατέγραψαν πτώση κατά 23 για την ίδια εβδομάδα, στις 175 συνολικά, οι οποίες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016.

«Δεδομένης της απροσδόκητης πτώσης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα αποθέματα ΗΠΑ, φαίνεται απίθανο να επιβεβαιωθούν ξανά οι ανησυχίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης», τονίζουν από την πλευρά τους οι αναλυτές της CMC Markets.
Την περασμένη εβδομάδα η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο του 2020, ενώ οι χώρες του OPEC+ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διατηρήσουν τις τρέχουσες περικοπές και μετά τον επόμενο μήνα.
Χθες (17/5) η εφημερίδα Al Rai του Κουβέιτ ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή τους στο κοινό πεδίο εξορύξεων Al-Khafji, ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης