Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (EKT): Αδύνατη η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης πριν το 2021

tags :
Lane (EKT): Αδύνατη η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης πριν το 2021
Κάθε προσπάθεια πρόβλεψης της οικονομικής κατάστασης σε βάθος ενός έτους είναι ανόητη
Η ΕΚΤ παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση στην οικονομία της Ευρωζώνης, γι' αυτό και αν κριθεί απαραίτητο θα λάβει επιπλέον μέτρα.
Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip Lane, τονίζοντας επίσης ότι τις τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα αξιολογηθεί εάν υπάρχει κίνδυνος αστάθειας.
Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει το μέγεθος ή τη διάρκεια αγοράς ομολόγων, προκειμένου να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση της εντολής.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και ότι υπόκειται στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απαντώντας εμμέσως στη μίνι κρίση που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου να κρίνει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, το QE, μερικώς παράνομο.
Όπως επισήμανε ο ίδιος, προέχει η ΕΚΤ να παραμείνει σε απόσταση από τη νομισματική χρηματοδότηση.
Αναφορικά με τις εκτιμήσεις, ο Lane υποστήριξε ότι κάθε προσπάθεια πρόβλεψης της οικονομικής κατάστασης σε βάθος ενός έτους είναι ανόητη δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί πραγματικά να αξιολογήσει τους πραγματικούς κινδύνους μιας δευτερογενούς επιδημίας.
Ωστόσο, η πιθανότητα η οικονομική δραστηριότητα να επιστρέψει στο επίπεδο πριν από την κρίση πριν από το 2021 είναι σχεδόν μηδενική.
Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι υπήρξε απότομη πτώση στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
Αυτές οι τρομερές οικονομικές συνθήκες θα ανακάμψουν σιγά-σιγά.
Η παγκόσμια οικονομία και οι αγορές πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την κρίση ένα βήμα τη φορά, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης