Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χατζηγεωργίου: Η νόσος θα βρίσκεται μαζί μας για πολύ καιρό - Να συνεχίσουμε με προσοχή την επιστροφή στην καθημερινότητα

Χατζηγεωργίου: Η νόσος θα βρίσκεται μαζί μας για πολύ καιρό - Να συνεχίσουμε με προσοχή την επιστροφή στην καθημερινότητα
Τι ανέφερε για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες ο Δ. Χατζηγεωργίου
«Η νόσος απ’ ότι φαίνεται θα βρίσκεται ακόμη μαζί μας για πολύ καιρό.
Θα πρέπει να συνεχίσουμε με προσοχή την επιστροφή στην καθημερινότητα, για να μην έχουμε οπισθοχώρηση», τόνισε κατά την αποψινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δ, Χατζηγεωργίου.
Ο κ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη χώρα μας από την πανδημία είναι πλέον 163 και τα κρούσματα 2.834,  υπογράμμισε ότι κατανοεί «τη λαχτάρα για έξοδο και εκτόνωση, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τον κορωνοϊό, δηλαδή τους ηλικιωμένους και όσους έχουν χρόνια προβλήματα Υγείας, λέγοντας μάλιστα ότι είναι πιο ευάλωτοι όσοι ζουν σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας και κέντρα αποκατάστασης.
Συνέστησε να αποφεύγονται τα επισκεπτήρια, η ανταλλαγή μελών του προσωπικού από μονάδα σε μονάδα και η μεταφορά ασθενών από μια τέτοια δομή σε άλλη.
Αναφερόμενος ο κ. Χατζηγεωργίου στο διαδίκτυο ως μέσο διάχυσης της πληροφορίας για τον κορωνοϊό, μεταξύ άλλων, επικαλούμενος μελέτη που έγινε στον Οντάριο του Καναδά που αφορά στο youtube, σημείωσε ότι οι ερευνητές μελέτησαν όσον αφορά την επιστημονική τους επάρκεια 70 από τα πιο δημοφιλή βίντεο για το θέμα και προέκυψε ότι το 27,5% αυτών,  δηλαδή πάνω από το 1/3,  περιείχαν αναληθείς και αντιεπιστημονικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης