Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο αυστηρό μήνυμα της Κίνας στις ΗΠΑ: Θα υπερασπιστούμε τη Huawei, σταματήστε τις λανθασμένες ενέργειες

Νέο αυστηρό μήνυμα της Κίνας στις ΗΠΑ: Θα υπερασπιστούμε τη Huawei, σταματήστε τις λανθασμένες ενέργειες
Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των κινεζικών εταιρειών
Νέα αυστηρή προειδοποίηση της Κίνας προς τις ΗΠΑ και ενώ κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή τη Huawei.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε πως αντιτίθεται σθεναρά στα τελευταία μέτρα των ΗΠΑ κατά της Huawei και τόνισε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εταιρειών της χώρας.
Το Πεκίνο καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως τις λανθασμένες ενέργειες.
Εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε τις ΗΠΑ το Σάββατο (16/5) να σταματήσουν την άσκηση «αδικαιολόγητης καταστολής» σε βάρος κινεζικών εταιριών όπως η Huawei.
Η κυβέρνηση Trump κινήθηκε την Παρασκευή (15/5) για να εμποδίσει τον εφοδιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο με μικροεπεξεργαστές του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei Technologies, ενισχύοντας τους φόβους για κινεζικά αντίποινα, αλλά και για το «σφυροκόπημα» των μετοχών αμερικανικών εταιριών εξοπλισμού παραγωγής μικροεπεξεργαστών.
Η Huawei έχει συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα ξένων εταιριών που έχουν χαρακτηριστεί ως «απειλές» για τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα.
Η Κίνα θα υποστηρίξει σθεναρά τα νομικά δικαιώματα των εταιριών της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, για το αν το Πεκίνο θα προχωρήσει στην εφαρμογή αντιποίνων σε βάρος των ΗΠΑ.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου

Η Huawei δεν θα μπορεί να κάνει συμφωνίες εξαγοράς ή συμμετοχής σε αμερικανικές εταιρείες του κλάδου της στις ΗΠΑ, αναφέρεται απόφαση του Λευκού Οίκου.
Επίσης, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποκόψουν τον τεχνολογικό κολοσσό από τη λίστα των προμηθευτών της αμερικανικής αγοράς, καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στις πωλήσεις του.
Όπως αναφέρει το Reuters, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ τροποποιεί έναν κανόνα των εξαγωγών για να «στοχεύσει στρατηγικά στις κινήσεις της Huawei επί του εδάφους των ΗΠΑ».
Η έκθεση ανέφερε ότι η κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει και την Taiwan Semiconductor Manufacturing.
Παράλληλα, το Υπουργείο εξέδωσε παράταση 90 ημερών για προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης της χρήσης εξοπλισμού από την κινεζική Huawei Technologies.
Όπως ανέφερε, η κίνηση "παρέχει την ευκαιρία στους χρήστες συσκευών Huawei και παρόχων τηλεπικοινωνιών - ιδιαίτερα εκείνων σε αγροτικές κοινότητες των ΗΠΑ - να συνεχίσουν να λειτουργούν προσωρινά τέτοιες συσκευές και δίκτυα και να επιταχύνουν τη μετάβαση σε εναλλακτικούς προμηθευτές".
Σύμφωνα με διαρροές, εάν υλοποιηθεί τελικά αυτή η τροποποίηση, η Κίνα θα ενεργοποιήσει λίστα αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι αναξιόπιστες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης