Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump σχεδιάζει την επαναφορά της Κούβας στη λίστα με τα «κράτη – χορηγούς της τρομοκρατίας»

Ο Trump σχεδιάζει την επαναφορά της Κούβας στη λίστα με τα «κράτη – χορηγούς της τρομοκρατίας»
Tην Κούβα είχε αφαιρέσει από τη συγκεκριμένη λίστα η διοίκηση Obama ως μέρος μίας ευρύτερης εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες
Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει την Κούβα στον επίσημο κατάλογο με τα «κράτη – χορηγούς της τρομοκρατίας» έως τα τέλη του 2020, όπως ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγή από τον Λευκό Οίκο.
Υπενθυμίζεται ότι, την Κούβα είχε αφαιρέσει από τη συγκεκριμένη λίστα η διοίκηση Obama ως μέρος μίας ευρύτερης εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.  
Τα τελευταία χρόνια οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Αβάνας έχουν αυξηθεί κυρίως λόγο της κουβανικής υποστήριξης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro και την αντάρτικη οργάνωση ELN της Κολομβίας.
Επίσης δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι ισχυρισμοί ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Κούβας έχουν επιτεθεί  στο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα με «ηχητικά όπλα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μία τέτοια κίνηση αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.
Η επαναφορά της Κούβας στον κατάλογο με τις χώρες «χορηγούς της τρομοκρατίας» θα την έφερνε στην ίδια θέση με το Ιράν, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα και θα διευκόλυνε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της.
Από την πλευρά τους Κουβανοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για μη συνεργασία στις «κοινές αντιτρομοκρατικές προσπάθειες».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης