Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Βραζιλία είναι τα δύο νέα «καυτά» μέτωπα του κορωνοϊού παγκοσμίως

Ρωσία και Βραζιλία είναι τα δύο νέα «καυτά» μέτωπα του κορωνοϊού παγκοσμίως
Συνεχής αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις δύο χώρες
Η Βραζιλία και η Ρωσία είναι τα νέα «καυτά» μέτωπα της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα της Covid -19 αυξάνονται συνεχώς και στις δύο χώρες.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διεθνώς ανήλθε στα 97.000, στο υψηλότερο σημείο από τα τέλη Απριλίου με το ¼ των περιπτώσεων να προέρχεται από Ρωσία και Βραζιλία.
Το Σάββατο (16/5/2020), η Ρωσία επιβεβαίωσε 9.200 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 272.043.
Την ίδια ώρα στη Νότια Αμερική, πολλές χώρες επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς κυρίως στις μετακινήσεις από τη Βραζιλία, ο πρόεδρος της οποίας ανθίσταται στα μέτρα καταστολής.  
Στη Χιλή, η πρωτεύουσα Σαντιάγο επέβαλε περιορισμούς προκειμένου να εμποδίσει ανθρώπους από τη Βραζιλία να μετακινηθούν, καθώς διάχυτη είναι η ανησυχία, πως η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα αυτά θα επηρεάσει σημαντικά ολόκληρη τη Νότια Αμερική.
Η Βραζιλία μετρά 218.223 κρούσματα της νόσου και 14.817 νεκρούς.
«Η ανεργία, η πείνα και η δυσπραγία θα είναι το μέλλον εκείνων που τάσσονται υπέρ της τυραννίας της πλήρους απομόνωσης», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro.

Embedded video

Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης