Τελευταία Νέα
Οικονομία

Περιοδεία Γεωργιάδη και Παπαθανάση σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής - Τι δήλωσαν

Περιοδεία Γεωργιάδη και Παπαθανάση σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής - Τι δήλωσαν
«O ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι  αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής», τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
«Όλα πηγαίνουν «ρολόι», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό, Ν. Παπαθανάση, επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο 16 Μαΐου, οργανωμένες παραλίες στην Αττική.
Από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, τον Άλιμο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «με τον Υφυπουργό, τον κ. Παπαθανάση, με τον οποίο είχαμε την ευθύνη να ανοίξουμε σήμερα τις παραλίες, κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κάναμε περιοδεία στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής και καταλήγουμε εδώ, στον Άλιμο.
Όλα πηγαίνουν «ρολόι».
 Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.
 Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες».
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «όλα θα πάνε καλά» και πως «ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι  αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής».
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι «η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική.
 Όπως στην πρώτη φάση, πειθαρχήσαμε όλοι και περάσαμε όσο πιο ανώδυνα μπορέσαμε -αυτό που δεν πέτυχαν άλλες χώρες-, έτσι, σήμερα, στην επανεκκίνηση, δείχνουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και έτσι μπορούμε και να ξεκινήσουμε, να επανεκκινήσουμε την οικονομία, αλλά και να επιταχύνουμε το βηματισμό, κάτι το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη».
Ο κ. Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι « η σημερινή εικόνα στις παραλίες δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά.  
Το έχουμε καταφέρει και στο τέλος θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα  είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την παγκόσμια κοινότητα».
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην εστίαση επεσήμανε ότι  εξεδόθη επισήμως η ανακοίνωση ότι κατόπιν της σύμφωνης εισηγήσεως της Επιτροπής των ειδικών, ο κύριος Πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση την Δευτέρα 25 Μαΐου να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, προσθέτοντας ότι αύριο , Κυριακή 17/5, στις 6 το  απόγευμα, ο κ. Παπαθανάσης θα παρουσιάσει από την ΕΡΤ το πλαίσιο της συμφωνίας με την Επιτροπή των ειδικών για τους όρους με τους οποίους θα λειτουργούν τα καταστήματα της εστίασης.
Όπως είπε ο υπουργός «έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά όλες αυτές τις μέρες», «μας ενδιαφέρει και θα το δείτε, τα καταστήματα να ανοίξουν, να πάνε καλά και να διατηρηθούν οι θέσεις  εργασίας».
Ο κ. Παπαθανάσης, κληθείς να απαντήσει εάν όταν θα ανοίξει η εστίαση θα προβλέπεται στις οργανωμένες παραλίες delivery στην ξαπλώστρα και αν  θα μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί κάτι που να είναι  μαγειρεμένο, είπε «κάθε μέρα ορισμένα πράγματα αλλάζουν.
Ξεκινήσαμε σήμερα, λοιπόν, με αυτούς τους κανόνες. Από σήμερα έως τη Δευτέρα που μας έρχεται, αφενός θα ανακοινώσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί η εστίαση, και αφετέρου, μπορεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας και των beach bars».
Μάλιστα, για το εάν  οι υπάλληλοι στα beach bars θα συνεχίσουν να  φορούν μάσκες και το καλοκαίρι, ο κ. Παπαθανάσης δεν απάντησε «γιατί θα πρέπει να πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων.
Είναι  κάτι το οποίο αποτελεί δική τους υπόθεση και σαφώς αυτοί θα αποφασίσουν».
Τέλος, ο υφυπουργός δήλωσε πως «είμαστε αισιόδοξοι.
Νομίζω ότι η πρώτη και η δεύτερη εβδομάδα επανεκκίνησης της οικονομίας, του λιανεμπορίου δείχνει ότι είμαστε ψηλότερα από πέρσι.
Η κίνηση έχει ξεκινήσει.
Όμως, παρακολουθούμε, με μεγάλη προσοχή και πάνω απ’ όλα με σοβαρότητα, το κάθε βήμα».
«Εκείνο που δεν θέλουμε είναι να πατήσουμε φρένο.
Νομίζω ότι το φρένο θα ήταν το άσχημο.
Ας τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες.
Ας τηρήσουμε αυτό το βηματισμό και νομίζω ότι θα επιταχύνουμε πολύ γρήγορα την οικονομία μας», κατέληξε ο κ.Παπαθανάσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης