Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Οικονομικών: Ουδέποτε η Κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Υπ. Οικονομικών: Ουδέποτε η Κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο
Δεν σχεδιάζει  μειώσεις μισθών στο Δημόσιο η κυβέρνηση, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών
«Ουδέποτε το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο», ξεκαθάρισε απαντώντας σε ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης  με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ουδέποτε το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.
Ούτε σχεδιάζει.
Αυτά είναι «ευσεβείς πόθοι» της Αντιπολίτευσης».
Προηγήθηκε η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτση, με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών και των Νέων, αναφορικά με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, αλλά και η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Χαρίτσης μεταξύ άλλων τόνιζε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος» και «αντί να σταματήσει την επιδότηση της αναστολής συμβάσεων και των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να εφαρμόσει την ίδια καταστροφική πολιτική και στο Δημόσιο.
Πρόκειται για σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης».
Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής κάλεσε  την κυβέρνηση της ΝΔ να μην χρησιμοποιήσει πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE που αφορά τη στήριξη των θέσεων εργασίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, για να προσλάβει συμβασιούχους στο Δημόσιο.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει για να προσλάβει συμβασιούχους στο δημόσιο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην διατήρηση θέσεων εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στον τουρισμό (το SURE)», σημειώνοντας πως «η ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση, για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης