Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώχευση υπέβαλλε ο όμιλος J.C. Penney - Διαθέτει 800 καταστήματα και 85.000 εργαζόμενους

ΗΠΑ: Πτώχευση υπέβαλλε ο όμιλος J.C. Penney -  Διαθέτει 800 καταστήματα και 85.000 εργαζόμενους
Ο όμιλος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές για να μειώσει κατά αρκετά δισεκατομμύρια το χρέος του
Πτώχευση υπέβαλλε ο Αμερικανικός όμιλος καταστημάτων λιανικών πωλήσεων J.C. Penney, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού κατέρριψε τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη.
Όπως μεταδίδει το CNBC, οι πωλήσεις της J.C. Penney από το 2016 κινούνταν πτωτικά σε ετήσια βάση, ενώ πέρυσι ανακοίνωσε πωλήσεις 11 δισ. δολαρίων και καθαρές ζημιές 268 εκατ. δολαρίων από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Συγκριτικά, το 1994, η εταιρεία εμφάνιζε λιανικές πωλήσεις 20,4 δισ. δολαρίων με καθαρά κέρδη 1 δισ. δολαρίων.
Η αλυσίδα διαθέτει περισσότερα από 800 καταστήματα και απασχολεί σχεδόν 85.000 άτομα. Όπως σχολιάζουν οι New York Times, η κατάρρευση της J.C. Penney είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά πτωχεύσεων μεγάλων αλυσίδων, όπως οι J. Crew, Neiman Marcus Group και John Varvatos, αλλά αντιπροσωπεύει μακράν την μεγαλύτερη απώλεια, βάσει του αριθμού των καταστημάτων της εταιρείας.
Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, υπέβαλε αίτηση ένταξης στο Chapter 11 για προστασία από τους πιστωτές σε ομοσπονδιακό πτωχευτικό δικαστήριο στο Τέξας, προσθέτοντας πως διαθέτει 500 εκατ. δολάρια σε μετρητά και πως έχει λάβει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση 900 εκατ. δολαρίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια  της διαδικασίας πτώχευσης.
Επίσης, έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές, η οποία θα μειώσει κατά αρκετά δισεκατομμύρια το χρέος της, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης. Ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα, όμως τα συγκεκριμένα καταστήματα που θα κλείσουν και ο χρόνος που θα συμβεί αυτό θα γνωστοποιηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες.
«Η πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19) έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς προκλήσεις για τις οικογένειές μας, τους αγαπημένους μας, τις κοινότητές μας και τη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα, ο αμερικανικός κλάδος λιανικού εμπορίου έχει βιώσει μια πρωτοφανώς διαφορετική νέα πραγματικότητα, που απαιτεί η JCPenney να λάβει δύσκολες αποφάσεις για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων μας προκειμένου να προστατεύσουμε την ασφάλεια των συνεργατών και πελατών μας και το μέλλον της εταιρείας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η CEO της εταιρείας Jill Soltau.

«Πριν πλήξει η πανδημία, είχαμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανοικοδόμηση της εταιρείας μας υπό το στρατηγικό μας Σχέδιο για Ανανέωση –και οι προσπάθειές μας είχαν ήδη αρχίσει να αποφέρουν καρπούς», ανέφερε. «Ενώ εργαζόμασταν παράλληλα πάνω σε επιλογές για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας και να μεγαλώσουμε τον χρηματοοικονομικό μας διάδρομο, το κλείσιμο των καταστημάτων μας λόγω της πανδημίας κατέστησε αναγκαία μια πιο πλήρη αναθεώρηση ώστε να περιλαμβάνει την εξάλειψη του εκκρεμούς χρέους.»

Η διοίκηση της εταιρείας τονίζει πως θα συνεχίσει να εργάζεται προς μια στρατηγική για την επανεστίαση στα καταστήματα, ενόσω θα συνεχίσει την προσπάθεια για turnaround από την χρεοκοπία. Αυτό θα περιλαμβάνει «επαναφορά των θεμελιωδών του λιανικού εμπορίου, επανεξέταση των προσφορών εμπορευμάτων και παρουσίαση νέων καινοτομιών».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης