Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος για τον χρυσό λόγω κορωνοϊού και της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στο 0,9% και τα 1.756,3 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος για τον χρυσό λόγω κορωνοϊού και της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στο 0,9% και τα 1.756,3 δολ. ανά ουγγιά
Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 σημείωσε ράλι της τάξεως του +5,7% στα 17,07 δολ. ανά ουγγιά
Οριακή άνοδο κατέγραψε την Παρασκευή 15 Μαΐου ο χρυσός, λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία, αλλά και του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,9% στα 1.739 δολ. ανά ουγγιά, αγγίζοντας τα 1.756,30 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,065% στις 100,445 μονάδες, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 100 μονάδων, ενώ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης βρέθηκε επίσης σε υψηλά τριών εβδομάδων.
«Η δραστηριότητα γύρω από τον χρυσό ήταν άφθονη μετά τα λόγια του Powell», δήλωσε ο αναλυτής της Oanda, Craig Erlam, αναφερόμενος στην ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve την περασμένη Τετάρτη, ενώ πρόσθεσε ότι το πολύτιμο μέταλλο «κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του».
Το πολύτιμο μέταλλο έχει διατηρήσει την ανοδική του δυναμική, με ορισμένους αναλυτές να θεωρούν ότι οι προοπτικές ανόδου είναι αυξημένες, καθώς το τρέχον περιβάλλον είναι ανάλογο με αυτό της οικονομικής κρίσης του 2008.
«Εάν επαναληφθεί ένα παρόμοιο μοτίβο, τότε το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να βρεθεί στα 3.500 δολ. ή ακόμα και στα 4.000 δολ. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της FXTM, Hussein Sayed, διευκρινίζοντας ότι «ενώ η ιστορία δεν είναι απαραίτητο να επαναληφθεί, υπάρχουν πολλά συστατικά ώστε να δούμε τον χρυσό να βαδίζει υψηλότερα».
Την ίδια στιγμή, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιούλιο του 2020 συνεχίζει το ανοδικό σερί για έκτη συνεχόμενη μέρα, καθώς καταγράφει ράλι +5,7% στα 17,07% δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης