Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Με μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία, ΚΤΕΛ – Έτοιμη η Ελλάδα να υποδεχθεί τουρίστες

Πέτσας: Με μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία, ΚΤΕΛ – Έτοιμη η Ελλάδα να υποδεχθεί τουρίστες
Είμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, βασικό ρόλο για την αντιμετώπιση του παίζει η ατομική ευθύνη είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως είμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για την αντιμετώπιση του οποίου βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι η τήρηση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο, αλλά με το να πειστούν οι πολίτες ότι είναι απαραίτητα.
Για το ενδεχόμενο να δούμε αστυνομικούς και λιμενικούς να επιβάλουν πρόστιμα το Σαββατοκύριακο στις παραλίες, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά που θα δείξουν οι πολίτες.
«Θα είμαστε εκεί για να δώσουμε συμβουλές και όχι πρόστιμα, αλλά αν παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά θα τιμωρηθεί.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε οριζόντιες συμβουλές στους πολίτες, αλλά θα παρεμβαίνουμε τοπικά όταν και όπου χρειάζεται, όπως έγινε και στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια ένας αστυνομικός ή λιμενικός δίπλα στον κάθε πολίτη» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στις υγειονομικές δομές και την ετοιμότητα που υπάρχει στην περιφέρεια για την αντιμετώπιση μαζικών περιστατικών.
«Από την αρχή της πανδημίας ενεργοποιούνταν διαφορετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία αν χρειαστεί θα τα ενεργοποιήσουμε ξανά» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι είναι σημαντική η εμπειρία που υπάρχει από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε στον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει «τουρισμός σε καραντίνα», όμως υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια.
«Θα φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα της πανδημίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό θα είναι μέρος της λύσης, αλλά όχι οι μόνες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σφραγίσει το «καλό διαβατήριο» που έχει ως τώρα με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης