Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη μέρα κερδών στη Wall, με το βλέμμα στις Βρυξέλλες

tags :
Δεύτερη μέρα κερδών στη Wall, με το βλέμμα στις Βρυξέλλες
Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες την Τετάρτη, δίδοντας συνέχεια στην ανοδική πορεία που ξεκίνησε η Wall την Τρίτη, μετά τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας.
Τα χαμόγελα παρέμειναν στις τάξεις των επενδυτών, που πήραν ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για την αγορά ακινήτων.
Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως οι επενδυτές παραμένουν ακόμη εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς μειώνονται οι προσδοκίες για οριστικές αποφάσεις στην Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που ξεκινά αύριο, γεγονός που εντείνει τους φόβους για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης, αλλά και για τον αντίκτυπο που έχει η ευρωπαϊκή κρίση στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στο +0,74% και στις 12.627 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,90% και στις 1.331 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,74%, για να κλείσει στις 2.875 μονάδες.
Πτώση 1,27% στα 1,55 δολάρια κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,51 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,55 δολάρια το υψηλό.
Στις 13 Ιανουαρίου του 2013 θα αγγίξει το ανώτατο όριο των 16,4 τρισ. δολαρίων το αμερικανικό χρέος, εκτιμά η Citigroup. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου το περιθώριο που υπάρχει για να φτάσει η αμερικανική οικονομία το ανώτατο όριο ανέρχεται σε 652 δισ. δολάρια.
Σε υψηλό 2 ετών αναρριχήθηκε το Μάιο ο δείκτης των πωλήσεων κατοικιών σε εκκρεμότητα, καταγράφοντας σημαντική άνοδο 5,9%, στις 101,1 μονάδες. Σε ετήσια βάση ο δείκτης σημειώνει άνοδο 13,3%. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 2,3%.
Κατά 1,1% αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι η διάθεση για επενδύσεις από τις επιχειρήσεις είναι έντονη. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αυξηθούν 0,5%, ενώ το Απρίλιο είχαν μειωθεί 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης