Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η νομισματική χαλάρωση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια - Δε θα επιτευχθεί σύντομα ο στόχος πληθωρισμού

Kuroda (BoJ): Η νομισματική χαλάρωση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια - Δε θα επιτευχθεί σύντομα ο στόχος πληθωρισμού
Ο επικεφαλής της Bank of Japan διευκρίνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων
Τη θέση ότι η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης της Bank of Japan θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, διατύπωσε σήμερα (14/5) ο επικεφαλής της Τράπεζας, Haruhiko Kuroda, εκτιμώντας πράλληλα ότι ο στόχος για τον πληθωρισμό δεν πρόκειται να επιτευχθεί άμεσα.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «δεν πιστεύω ότι ο στόχςο για τον πληθωρισμό στο 2% θα επιτευχθεί σύντομα», ενώ πρόσθεσε ότι «η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε να συνεχίσει τη νομισματική χαλάρωση στα επόμενα χρόνια».
Μάλιστα, ο ίδιος επανέλαβε ότι «η Τράπεζα δε θα διστάσει να προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν κρθεί απαραίτητο», καθώς και ότι «διαθέτουμε ορισμένα εργαλεία και μέτρα για να αναπτύξουμε, εάν χρειαστεί κάτι τέτοιο».
Ωστόσο, ο επικεφαλής της Bank of Japan διευκρίνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, καθώς η προσοχή της τράπεζας εστιάζεται στην παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και στη διατήρηση της σταθερότητας στις αγορές.
«Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να προσφέρουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση σε εταιρείες μέσω του τραπεζικού συστήματος και να σταθεροποιήσουμε τις χρηματοπιστωτικές αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kuroda, διευκρινίζοντας ότι «τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι επαρκή και κατάλληλα».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της BoJ δήλωσε ότι η Τράπεζα θα αγοράσει οποιοδήποτε ποσό κρατικών ομολόγων χρειαστεί, ενώ πρόσθεσε ότι η οικονομία της χώρας θα είναι «σημαντικά υποτονική» το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
«Η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να προφυλάξει το τραπεζικό σύστημα στης Ιαπωνίας, τα οποίο απειλείται από την πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο κ. Kuroda, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «καθώς η οικονομία επιδεινώνεται, το τραπεζικό σύστημα δέχεται μία αυξανόμενη πίεση».
«Πρέπει να είμαστε πλέον περισσότερο προσεκτικοί απέναντι σε τέτοιοες εξελίξεις», σχολίασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης