Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις κινεζικές μετοχές στρέφονται τα funds εν μέσω πανδημίας - Άλμα 20% στις εισροές κεφαλαίων

Στις κινεζικές μετοχές στρέφονται τα funds εν μέσω πανδημίας - Άλμα 20% στις εισροές κεφαλαίων
Την ώρα που οι αμερικανικές μετοχές υποχώρούσαν σε χαμηλά τριών ετών τον Μάρτιο, πάνω από 800 funds στράφηκαν στις μετοχές της Κίνας
Στις κινεζικές μετοχές στρέφονται τα επενδυτικά funds εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με κάποιους αναλυτές να εκτιμούν ότι αυτή η τάση θα διατηρηθεί μακροπρόθεσμα.
Όπως μεταδίδει το CNBC, την ώρα που οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούσαν σε χαμηλά τριών ετών τον Μάρτιο, πάνω από 800 funds στράφηκαν στις μετοχές της Κίνας.
Οι εισροές κεφαλαίων αυξήθηκαν 20% σε ετήσια βάση, με το ένα τέταρτο των κεφαλαίων υποδιαχείριση, τα οποία ανέρχονται σε 2 τρισ. δολ. να κατευθύνονται στην Κίνα.
Όπως τονίζει ο Todd Willits της EPFR, πολλοί ξένοι managers επανατοποθετούνται εν μέσω της κρίσης και στρέφονται στην Κίνα.
Τα στοιχεία της EPFR καλύπτουν εννέα κατηγορίες μετοχών σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταιβάν, ΗΠΑ και Σιγκαπούρη.
Αν και οι μετοχές της Wall Street έχουν ανακάμψει σημαντικά από τα χαμηλά τον Απρίλιο, οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα τα έχουν πάει καλύτερα.
Ο δείκτη Shanghai composite βρίσκεται 5,2% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους, έναντι του S&P 500 ο οποίος βρίσκεται 11,1%.
Για τα επενδυτικά κεφάλαια που εστιάζονται στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, οι τοποθετήσεις στην Κίνα ανέρχονται στο 34%, ενώ για τα κεφάλαια που επενδύονται σε ασιατικές μετοχές εκτός της Ιαπωνίας, το ποσοστό ανέρχεται σε 38%.
Το ενδιαφέρον για τις κινεζικές μετοχές παραμένει υψηλό, ακόμη και στις ΗΠΑ, παρά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών για τον κορωνοϊό και το εμπόριο και τις πολιτικές πιέσεις για περιορισμό των επενδύσεων στη χώρα της Ασί

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης