Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέες τραπεζικές πιέσεις έως -6% λόγω MSCI επέδρασαν στο ΧΑ -0,46% στις 588 μον. – Καθυστερεί η ανάκαμψη της οικονομίας – Ορατές οι 500 μον.

Νέες τραπεζικές πιέσεις έως -6% λόγω MSCI επέδρασαν στο ΧΑ -0,46% στις 588 μον. – Καθυστερεί η ανάκαμψη της οικονομίας – Ορατές οι 500 μον.
Ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε ενδοσυνεδριακά, νέο ιστορικό χαμηλό στις 263,25 μονάδες με το προηγούμενο να έχει σημειωθεί στις 266,18 μονάδες (23/3/2020)
(upd18)Πτωτικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο στις 588 μονάδες, με επίκεντρο τις τράπεζες οι οποίες από αρχικές πιέσεις -8%, επιχείρησαν ανοδικά για να κλείσουν τελικά με απώλειες έως -6%, στο απόηχο της απόφασης της MSCI να θέσει εκτός του βασικού δείκτη Global Standard τις μετοχές της Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank αλλά και του Τιτάνα.
Ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε ενδοσυνεδριακά σήμερα 14 Μαίου του 2020 νέο ιστορικό χαμηλό στις 263,25 μονάδες ενώ συμπλήρωσε επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με σωρευτικές απώλειες -17,04%.
Από την άλλη, οι ισχυρές πιέσεις στην δεικτοβαρή Coca Cola -4,85% αντισταθμίστηκαν από τα κέρδη επιλεγμένων τίτλων του FTSE 25, όπως ΑΔΜΗΕ +4%, Lamda +2,99%, Motor Oil +2,95%.
Επίσης, ανοδικά έκλεισε ο ΟΤΕ +1,79% μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' 3μηνου του 2020, με αύξηση των καθαρών κερδών κατά 69,9%, στα 112,5 εκατ. ευρώ και προτεινόμενο μέρισμα στα 0,55 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, διευρύνεται η πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια με απώλειες πλησίον του -3% μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump στην Κίνα αναφορικά με την πανδημία του COVID -19 ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί την εμπορική συμφωνία.
Είναι πλέον κατανοητό ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα καθυστερήσει λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell να προειδοποιεί για βαθειά ύφεση και αργή ανάκαμψη της οικονομίας ζητώντας πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες.
Σημειώνεται ότι έχουν απομείνει 11 ακόμη συνεδριάσεις καθώς οι αλλαγές του MSCI θα ισχύσουν από το κλείσιμο του ελληνικού Χρηματιστηρίου στις 29 Μαίου 2020 με εκτιμώμενες εκροές 150 εκατ. δολάρια περίπου και συγκεκριμένα από την Alpha bank αναμένονται εκροές 44 εκατ δολαρίων, από την Εθνική 32-33 εκατ από την Eurobank 45-46 εκατ. και από τον Τιτάνα 26 εκατ δολάρια.

Από την άλλη, επανέρχονται οι ανοικτές πωλήσεις (short selling) στο χρηματιστήριο από 19 Μαΐου ενώ με τις συνεχιζόμενες πιέσεις στις τράπεζες εγκυμονεί ο κίνδυνος για reverse split, για να μειωθεί ο αριθμός των μετοχών και να αυξηθεί η τιμή με αντίστοιχη αναπροσαρμογή και της ονομαστικής αξίας, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση.
Σημειώνεται ότι στόχος των reverse split  θα είναι η ωραιοποίηση, δεν θα είναι οι αναγκαστικές κινήσεις reverse split του 2015 λόγω των υποχρεωτικών ανακεφαλαιοποιήσεων.
Επίσης, έντονες είναι οι ανησυχίες για τις ρευστοποιήσεις ελληνικών μετοχών από το Νορβηγικό Ταμείο (Government Pension Fund Global) καθώς η πανδημία και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου έχουν βουλιάξει τα έσοδα της Νορβηγίας και καλείται να  ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να χρηματοδοτήσει τον προϋπολογισμό της χώρας
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 588 μονάδες με στήριξη τις 580 μονάδες ενώ σε διάστημα δύο μηνών το ελληνικό χρηματιστήριο θα προσεγγίσει τις 500 μονάδες ή και οριακά χαμηλότερα από τις 500 μονάδες σε ένα εύρος 480 με 520  μονάδες και εκεί να ολοκληρωθεί η πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς.
Στις τράπεζες, με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισε η Eurobank -5,67% και ακολούθησαν Πειραιώς -4,31%, Εθνική -3,74% και  Alpha Bank -1,89% από απώλειες -8,3% ενδοσυνεδριακά.
Περί τα τέλη Μαΐου 2020 – όπως έγκαιρα είχε αναφέρει το bankingnews – θα κλείσει το deal μεταξύ της DoValue και της Eurobank για τα προβληματικά δάνεια, την τιτλοποίηση Cairo και το 80% της εταιρίας διαχείρισης FPS.
Για την Eurobank το deal είναι θετικό όχι μόνο γιατί αφαιρεί από τον ισολογισμό της τα NPEs αλλά κυρίως γιατί δεν άλλαξαν δραματικά οι αρχικοί όροι της συμφωνίας, υπήρξαν αλλαγές αλλά όχι τόσο δραματικές
Πολύ άμεσα η Moody’s θα βαθμολογήσει το Cairo την τιτλοποίηση 7,5 δισεκ. προβληματικών δανείων με BB- και ακολούθως η Eurobank θα ζητήσει από το ελληνικό δημόσιο να ενεργοποιηθεί η διαδικασία παροχής εγγύησης στο κύριο ομόλογο που θα εκδώσει 2,4 δισεκ. ευρώ.
Η κρατική εγγύηση αφορά μόνο το κύριο senior bond ομόλογο και όχι το mezzanine ή μεσαίας διαβάθμισης 1,5 δισεκ. και το χαμηλής διαβάθμισης ή junior bond ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ.
Βελτίωση καταγράφεται στην ελληνική αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 2,03% ενώ το ιταλικό 10ετές κινείται σταθεροποιητικά στο 1,80% με το μεταξύ τους spread στις 23 μονάδες..
Σταθεροποίηση καταγράφεται και στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 265 μονάδες  - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 – ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 10569 μονάδες από 9087 χθες 13/5.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,22% και τον Γενικό Δείκτη στο -0,31%.
Στο πρώτο πεντάλεπτο, με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -5,55%.
Περί τις 12:00 οι πιέσεις στις τράπεζες επεκτάθηκαν και στα μη τραπεζικά blue chips και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας στο -1,01%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -0,46% στις 588 μονάδες έχοντας υψηλό στις 592,87 μονάδες και χαμηλό στις 584,87 μονάδες.
Ο όγκος συναλλαγών επικεντρώθηκε στον τραπεζικό κλάδο.   
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45,1 εκατ. ευρώ, ο όγκος 43,8 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 36,7 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 1,27 εκατ. ευρώ και όγκου 1,49 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, η Alpha Bank διακίνησε 1,44 εκατ. τεμάχια αξίας 776 χιλ. ευρώ, ο ΟΤΕ 35 χιλ. τεμάχια αξίας 413 χιλ. ευρώ και η Coca Cola 3,7 χιλ. τεμάχια αξίας 80 χιλ. ευρώ.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 588 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 580 και ακολουθούν οι 550 και οι 500 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 600 μονάδες και ακολουθούν οι 630 και οι 650 μονάδες
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 268 μονάδες πλησίον  της πρώτης στήριξης των 270 μονάδων και ακολουθούν οι 250 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 300 μονάδες και ακολουθούν οι  330 και οι 350 μονάδες

Τραπεζικά νέα

Μεταξύ σφύρας και άκμονος κινούνται οι τράπεζες στην Ευρώπη επιχειρώντας από τη μια να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και από την άλλη να αντιμετωπίσουν μια νέα γενιά κόκκινων δανείων που είναι βέβαιο πως έρχεται.
Τα μέτρα χαλάρωσης πάντως θα παραμείνουν όσο χρειαστεί δηλώνει ο επικεφαλής του SSM κ. Andrea Enria σε προσφατη συνέντευξή του.
Το come back δεν θα γίνει άμεσα και το σημαντικό είναι τελικώς οι τράπεζες να καταφέρουν να χρηματοδοτήσουν της οικονομία.
Στη λογική αυτήν οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να νιώθουν μια μερική μόνον ανακούφιση.
Mάλιστα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συστήνει περαιτέρω μείωση του κόστους χρήσης της τεχνολογίας και τελικώς εξαγορές και συγχωνεύσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Πως όμως τελικώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταφέρουν να επιτύχουν το μίγμα εκείνο που θα τους επιτρέψει να διατηρηθούν υγιείς ή έστω να επανέλθουν αλλά και να χρηματοδοτήσουν τις τοπικές οικονομίες της Ευρωζώνης.
Οι τράπεζες  της ευρωζώνης  ενδέχεται να πληγούν σοβαρά από την πανδημία, καθώς μια οικονομική επιβράδυνση δημιουργεί πιέσεις στους δανειολήπτες, σύμφωνα με προειδοποιήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων προς τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης εδώ και μια δεκαετία, αγωνίστηκαν για να  ανακάμψουν και τώρα αντιμετωπίζουν μια οικονομική  κρίση που θα μπορούσε να τις εξαντλήσει  ενώ οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν τρόπους να επανεκκινήσει ο δανεισμός.
Η δυσοίωνη εκτίμηση αποδεικνύει την ευπάθεια του τομέα σε απλήρωτα δάνεια ή απώλειες επενδύσεων λόγω του ιού, καθώς ορισμένες κυβερνήσεις εξετάζουν πώς να ενισχύσουν τις τράπεζες.
Οι τράπεζες έχουν πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα τώρα από ό, τι στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν θα τις εμποδίσει να επηρεαστούν

Η επικαιρότητα

Mε  επιμονή και μεθοδικότητα προχωρούν δεκάδες κράτη διεθνώς στα βήματα άρσης των lockdowns, ανοίγοντας τις συνήθεις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, παρατηρώντας την εξέλιξη της διασποράς της επιδημίας ώστε να μην προκληθεί, ή στη χειρότερη περίπτωση να προληφθεί ένα δεύτερο και πιο καταστροφικό κύμα κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού.
Το στοίχημα είναι δύσκολο, όπως άλλωστε αποδεικνύουν τόσο τα «πισωγυρίσματα» σε Νότια Κορέα και Γερμανία, οι οποίες είδαν τα κρούσματα να αυξάνονται και πάλι μετά την άρση των πρώτων μέτρων, όσο και η επανεμφάνιση κρουσμάτων στην πόλη Wuhan στην Κίνα που δείχνουν ότι ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, αναγκάζοντας τις Αρχές να ξεκινήσουν χθες13 Μαΐου μαζικά τεστ στα 11 εκατομμύρια των πολιτών της.
Σε αυτό το πρωτόγνωρο παγκόσμιο πείραμα ο ΠΟΥ συνιστά προσεκτικά, μετρημένα βήματα και παρατήρηση, καθώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όπως παραδέχεται και δεν υπάρχει κάποιο φως στον ορίζοντα της θεραπείας και της πρόληψης.
Αισιοδοξία γεννούν πάντως οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές του αντιιικού φαρμάκου favipiravir στη Ρωσία στην ταχύτητα θεραπείας της ομάδας των ασθενών που δοκιμάστηκε η θεραπεία.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 4,38 εκατομμύρια, οι θάνατοι τους 298 χιλιάδες ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, εκτιμώνται σε περίπου 1,55 εκατομμύρια.
Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 1.391.238 και σε νεκρούς με 84.144 ενώ δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βρετανία με 33.692 θανάτους και τρίτη σε κρούσματα με 234.431
Τρίτη σε νεκρούς παγκοσμίως η Ιταλία με 31.106 και 222.104 κρούσματα
ενώ δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 252.245 και 2.305 νεκρούς.
Με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα να φθίνει και να τελεί υπό πλήρη έλεγχο, πολλαπλασιάζονται τα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.
Πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το πώς τα ανοίγματα αυτά στην οικονομία και στην κοινωνία επηρέασαν την πορεία του ιού στην Ελλάδα
Βάσει της εικόνας αυτής, θα αποτιμηθεί και το εάν θα ανοίξουν νωρίτερα επιχειρήσεις και δραστηριότητες από ότι είχε προγραμματιστεί αρχικά, όπως για παράδειγμα ο χώρος της εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα.
Στους 156 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (14/5) οι ασιατικές αγορές, καθώς οι νέες εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -1,74%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -0,96%, ο δείκτηςHang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση -1,6% και ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα στο -0,80%.
 
Ισχυρές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Διευρύνεται η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump στην Κίνα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί την εμπορική συμφωνία
Επίσης χθες 13 Μαίου του 2020, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell, προειδοποίησε για βαθειά ύφεση και αργή ανάκαμψη της οικονομίας, λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
O Powell έκανε λόγο για τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ζήτησε πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες.
Εν τω μεταξύ, δραματική παραμένει η κατάσταση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ανήλθαν σε 2,98 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαϊου 2020.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο -2,6%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -2,5%, ο MIB στο Μιλάνο στο -2,5%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -2,3% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο -2,6%
Στην Wall Street, ο Dow Jones κινείται στο -0,85%, ο S&P στο -0,95% και ο Nasdaq στο -1,25% ενώ το ETF GREC κινείται στο +1,3% (17,18 δολ.).

Νέες πιέσεις στις τράπεζες με ικανοποιητικές συναλλαγές - Σε νέο ιστορικό χαμηλο η Alpha Bank

Πιέσεις εκ νέου ασκήθηκαν στις τράπεζες στο απόηχο της αναδιάρθρωσης της MSCI με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα με την Alpha Bank να καταγράφει σήμερα 14 Μαίου 2020 ενδοσυνεδριακά, νέο ιστορικό χαμηλό.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 0,9616 ευρώ, με πτώση -3,74% με όγκο 4,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 880 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,52 ευρώ, με πτώση -1,89%, με όγκο 7,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 803 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά σήμερα 14/5/2020 στα 0,4860 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,0535 ευρώ, με πτώση -4,31% με όγκο 1,8 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 460 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,2830 ευρώ, με πτώση -5,67% με όγκο 22,2 εκατ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,05 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,5670 ευρώ, αμετάβλητη και με κεφαλαιοποίηση 273 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1962 ευρώ, με πτώση -0,91% και όγκο 169 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 90 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 12,76 ευρώ, με άνοδο +0,16% και κεφαλαιοποίηση 253 εκατ. ευρώ.

Πτωτικές τάσεις οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές - Πιέσεις στην Coca Cola -4,85%

Με πτωτικές τάσεις έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25  με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν Coca Cola, Sarantis, ΕΛΠΕ, Viohalco…
Στον αντίποδα ανοδικά έκλεισαν ΑΔΜΗΕ, Lamda, Motor Oil…
H Coca Cola έκλεισε στα 20,21 ευρώ με πτώση -4,85% και κεφαλαιοποίηση στα 7,48 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 11,91 ευρώ, με άνοδο +1,79% και αποτίμηση 5,60 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,44 ευρώ, με πτώση -0,41% και αποτίμηση 566 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,08 ευρώ, με άνοδο +4% και κεφαλαιοποίηση 483 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 7,80 ευρώ με πτώση -0,64% και αποτίμηση 2,61 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 10,84 ευρώ, με πτώση -0,73% και κεφαλαιοποίηση 894 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,75 ευρώ με πτώση -1,88% και κεφαλαιοποίηση 1,76 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,28 ευρώ, με άνοδο +2,95% και κεφαλαιοποίηση 1,47 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,50 ευρώ με πτώση -1,52% και κεφαλαιοποίηση 929 εκατ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 14,68 ευρώ με άνοδο +2,73% και κεφαλαιοποίηση 2 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,58 ευρώ, με πτώση -1,05% και κεφαλαιοποίηση 701 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 3,38 ευρώ, με άνοδο +0,45% και κεφαλαιοποίηση 176 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0573 ευρώ, με πτώση -2,88% και κεφαλαιοποίηση 54 εκατ. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης