Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα αναγκάσει τη Fed να ξανασκεφτεί τα αρνητικά επιτόκια

Goldman Sachs: Ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα αναγκάσει τη Fed να ξανασκεφτεί τα αρνητικά επιτόκια
Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, επανέλαβε χθες (13/5/2020) ότι δεν η κεντρική τράπεζα δεν εξετάζει το σενάριο των αρνητικών επιτοκίων
Την εκτίμηση ότι ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα αναγκάσει τη Fed να ξανασκεφτεί τα αρνητικά επιτόκια εκφράζει αναλυτής της Goldman Sachs.
Ειδικότερα, ο Zach Pandl δήλωσε μιλώντας στο CNBC ότι ακόμα μια μεγάλη αναποδιά στην αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αγκάσει τη Fed να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων σε αρνητικά επίπεδα, αν και κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε.
«Εάν η οικονομία αντιμετωπίσει ακόμα μία μεγάλη αναποδιά... όπου έχεις δεύτερο κύμα κρουσμάτων που θα εκτροχιάσει την ανάκαμψη, τότε πράγματι πιστεύω ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα εύρος επιπλέον δράσεων» δήλωσε ο ίδιος.
Ωστόσο, «ακόμα και σε αυτό το σενάριο, πιστεύω ότι η νομισματική πολιτική θα είναι το πρώτο βήμα.
Δεν πιστεύω ότι η μείωση των επιτοκίων σε αρνητικά επιτόκια θα βοηθήσει και πολύ σε ένα τέτοιο περιβάλλον».
«Αλλά ποιος ξέρει, οι αξιωματούχοι θα θέλουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα εάν η οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε».
«Έτσι σε ένα τέτοιο σενάριο, ίσως να σκεφτούν, διαφορετικά, πιστεύω ότι είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες σε αυτό το σημείο».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επανέλαβε χθες (13/5/2020) ότι η κεντρική τράπεζα δεν σκέφτεται τα αρνητικά επιτόκια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης