Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση για το πετρέλαιο παρά τη μείωση των αποθεμάτων στο Cushing, στα 25,29 δολ. ή -1,9% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 29,19 δολ.

Πτώση για το πετρέλαιο παρά τη μείωση των αποθεμάτων στο Cushing, στα 25,29 δολ. ή -1,9% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 29,19 δολ.
Πτώση κατέγραψε την Τετάρτη 13 Μαΐου το πετρέλαιο, λόγω των εκτιμήσεων του OPEC
Πτώση κατέγραψε την Τετάρτη 13 Μαΐου το πετρέλαιο, μετά τα κέρδη που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά τη μείωση των αποθεμάτων στο Cushing, ωθούμενο προς τα κάτω, μάλλον, από τις εκτιμήσεις του OPEC για περιορισμό της ζήτησης κατά 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -2,6% στα 29,19 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -1,9% στα 25,29 δολ. ανά βαρέλι.
Στο μηνιαίο του report, ο OPEC περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση αργού το 2020 κατά 2,23 εκατ. βαρέλια ημερησίως έναντι της εκτίμησης του Απριλίου.
Ο OPEC αναμένει τώρα ότι η πετρελαϊκή παραγωγή θα μειωθεί κατά 9,07 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2020.
"Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων βασίζεται στα σχέδια περικοπής που ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική”, αναφέρεται στο report.
Οι προβλέψεις για την αύξηση της προσφοράς πετρελαίου το 2020 για τις ΗΠΑ αναθεωρήθηκαν πτωτικά κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, εμφανίζοντας πτώση 1,4 εκατ. βαρελιών ημερησίως σε ετήσια βάση.
Σημειώνεται ότι η τιμή του αμερικανικού WTI είχε αυξηθεί κατά σχεδόν +7% χθες, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο του 2020, προκειμένου να επιταχύνει την εξισορρόπηση της αγοράς ενέργειας.
«Ενώ η αγορά αισθάνεται πιο άνετα από την πλευρά της προσφοράς, στην πλευρά της ζήτησης η προσοχή θα συνεχίσει να περιστρέφεται γύρω από τους κινδύνους στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων», επισημαίνουν οι αναλυτές της AxiCorp.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Μαΐου 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 4,1 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, σημειώθηκε πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, η οποία αποτελεί την πρώτη μείωση από τον Φεβρουάριο του 2020.
«Οι ανησυχίες γύρω από την αποθηκευτική ικανότητα έχουν υποχωρήσει, καθώς βλέπουμε τη ζήτηση να ανακάμπτει σταδιακά, μαζί με τις περικοπές στην παραγωγή οι οποίες επηρεάζουν την αγορά» τονίζουν οι αναλυτές της ING, αναφερόμενοι στην πτώση των αποθεμάτων στο Cushing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης