Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός για δεύτερη ημέρα - Στο +0,6% και τα 1.716,40 δολ. ανά ουγγιά

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός για δεύτερη ημέρα - Στο +0,6% και τα 1.716,40 δολ. ανά ουγγιά
Η διατήρηση του επιτοκίου από τη Fed έφερε άνοδο στον χρυσό
Άνοδο κατέγραψε για δεύτερη συνεχή ημέρα την Τετάρτη 13 Μαΐου ο χρυσός, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, αργής ανάκαμψης, αλλά και λόγω της απογοήτευσης για τη μη περαιτέρω περιστολή του βασικού επιτοκίου από τη Fed.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,6% στα 1.716,40 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται και αυτός ανοδικά (+0,30%), στις 100,252 μονάδες, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
«Δεν έχουμε αλλάξει γνώμη για τα αρνητικά επιτόκια.
Δεν θέλουμε να μεταβάλουμε το επιτόκιο κάτω από τη ζώνη του 0%.
Τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι ένα ελκυστικό όπλο νομισματικής πολιτικής.
Έχουμε άλλα όπλα» δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, αποθαρρύνοντας τους επενδυτές και στρέφοντας προς ασφαλή καταφύγια.
«Ο χρυσός βρίσκεται σε λειτουργία σταθεροποίησης γύρω από το επίπεδο των 1.700 δολαρίων», δήλωσε ο αναλυτής της OANDA, Craig Erlam, διευκρινίζοντας ότι «το δολάριο έχει αποτελέσει ένα σημαντικό εμπόδιο για μία υψηλότερη έκρηξη, καθώς οι οικονομίες ανοίγουν ξανά».
Αύριο, η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει εστιασμένη γύρω από την ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης