Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Appalloosa: Οι αγορές φούσκα όπως το 1999 - Οι τραπεζικές μετοχές απευθύνονται σε νεκρούς

Appalloosa: Οι αγορές φούσκα όπως το 1999 - Οι τραπεζικές μετοχές απευθύνονται σε νεκρούς
Ο κορωνοιός μας δίδαξε ότι οι επενδυτές αγνοούν τον κίνδυνο και δεν ξέρω εάν αυτό είναι η σωστή αποκωδικοποίηση ανέφερε ο Tepper
Τα χρηματιστήρια η πιο υπερτιμημένη φούσκα από το 1999… θα υπάρξει ακόμη πολύ χάος στις αγορές αλλά όχι νέα χαμηλά είναι η εκτίμηση του David Tepper ενός από τους πλουσιότερους αμερικανούς ιδρυτή του hedge fund Appaloosa Management και ιδιοκτήτη της Carolina Panthers.
Ο Tepper παρουσίασε μια επιφυλακτική προοπτική για τις αγορές σημειώνοντας ότι  υποψιάζεται ότι το κάτω μέρος μπορεί να έχει ήδη καταγραφεί, υπάρχουν ωστόσο πάρα πολλές μετοχές και δείκτες σε αυτήν την αγορά που είναι υπερβολικά υπερτιμημένες.
Θα υπάρξουν επίσης χαοτικές συναλλαγές μπροστά.
Μιλώντας συγκεκριμένα για το Nasdaq, που του έχει προκαλέσει έκπληξη, καθώς μόνο ελάχιστες μετοχές τεχνολογίας επηρεάζουν ολόκληρη την αγορά, ορισμένοι δείκτες αποτελούν την χειρότερη φούσκα από το 1999, την ακμή της φούσκας των νέων τεχνολογιών.
Ο Tepper αναγνώρισε ακόμη και ότι πολλές από τις μετοχές εταιριών νέας τεχνολογίας που κατέχει με τις αναμφισβήτητα καλύτερες προοπτικές κερδών μετά την κρίση… αποτιμώνται πλήρως.
Οι μετοχές υποχώρησαν στα σχόλια του Tepper καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τη συμβουλή του προέδρου Trump να αγνοήσει τους πλούσιους εμπόρους της Wall Street.
Πολλές μετοχές είναι υπερβολικά - υπερβολικά υπερεκτιμημένες για να δικαιολογούν τις τρέχουσες αποτιμήσεις.
Η Amazon είναι μια τέλεια τοποθετημένη εταιρεία ... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτιμάται πλήρως δεν έχει ανοδικά περιθώρια.
Όσο για το Facebook και το Google, «αυτές είναι διαφημιστικές εταιρείες», δήλωσε ο Tepper.
Εμπορεύονται σε χαμηλότερο πολλαπλάσιο κερδών.
Οι επενδυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με ορισμένα «μικρότερα ονόματα του Nasdaq», τα οποία χαρακτήρισε «γελοία» και υπερβολικά υπερεκτιμημένα.
Ενίοτε οι επενδυτές προβαίνουν σε λανθασμένη ανάλυση ή ανάλυση που είναι πολύ κοντόφθαλμη ή δεν εξετάζει προσεκτικά όλους τους παράγοντες.
Ενώ εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon μπορεί να είναι «πλήρως αποτιμημένες», ο Tepper πιστεύει ότι υπάρχουν ορισμένες μετοχές όπως οι τραπεζικές οι οποίες απευθύνονται σε νεκρούς, καθώς οι μακροπρόθεσμες προοπτικές στα επιτόκια θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατο για τις τράπεζες να παράγουν κέρδη.
Δεν λέω ότι είναι εξαιρετικά υπερτιμημένες, αλλά αν η Fed διατηρήσει αυτά τα επιτόκια στο μηδέν ή κοντά στο μηδέν για πολλά χρόνια ... είναι δύσκολο να κερδίσετε χρήματα από τις μετοχές των τραπεζών.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο πυθμένας έχει καταγραφεί, ο Tepper απάντησε καταφατικά, αλλά πρόσθεσε ότι αναμένει περισσότερη μεταβλητότητα από εδώ και πέρα.
Και μακροπρόθεσμα, προειδοποίησε, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα προβλήματα για την αγορά, όπως η πιθανότητα να χάσει ο Trump ή επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ με Κίνα.
Ο κορωνοιός μας δίδαξε ότι οι επενδυτές αγνοούν τον κίνδυνο και δεν ξέρω εάν αυτό είναι η σωστή αποκωδικοποίηση ανέφερε ο Tepper.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης