Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombret (πρώην στέλεχος Bundesbank): Επιλύσιμη η διαφωνία Γερμανίας - ΕΚΤ για το QE αλλά θα οδηγήσει σε πολιτικά προβλήματα

Dombret (πρώην στέλεχος Bundesbank): Επιλύσιμη η διαφωνία Γερμανίας - ΕΚΤ για το QE αλλά θα οδηγήσει σε πολιτικά προβλήματα
Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο εάν θα προσφύγει κατά της γερμανικής κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας
Την άποψη ότι αν και η «πολύ σκληρή απόφαση» του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου κατά της ΕΚΤ φαίνεται να είναι επιλύσιμη από νομισματικής πλευράς, προκαλεί πολιτικά προβλήματα για την περιοχή, εξέφρασε το πρώην μέλος της Bundesbank, Andreas Dombret.
Μιλώντας στο CNBC, o Dombret είπε ότι το θέμα φαίνεται «απόλυτα επιλύσιμη» μεταξύ της ΕΚΤ και της Bundesbank.
Ωστόσο, όπως τόνισε «η μεγαλύτερη επίπτωση που βλέπω είναι για την ευρωπαϊκή πολιτική στο μέλλον».
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της γερμανικής κυβέρνησης για την απόφαση του δικαστηρίου.
Την ίδια στιγμή, έχουν προκληθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της ευρωζώνης και για το εάν χώρες της ΕΕ που είναι σε διαμάχη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, θα εκμεταλλευτούν την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου.
«Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια κοινή συνισταμένη του τι θέλουμε ανεξάρτητα από αυτήν την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου», δήλωσε ο Combret.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι τελευταίοι έξι μήνες του τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή ευκαιρία για να καθοριστεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τότε που η Γερμανία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συζήτησης της λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης