Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι εκδόσεις κρατικού χρέους παγκοσμίως, στα 2,6 τρισ. δολ.

tags :
IIF: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι εκδόσεις κρατικού χρέους παγκοσμίως, στα 2,6 τρισ. δολ.
Tο παγκόσμιο χρέος εκτιμάται ότι έσπασε κάθε ρεκόρ στο α΄τρίμηνο του 2020, στα 257 τρισ. δολάρια
Κάθε ρεκόρ κατέρριψαν οι εκδόσεις νέου κρατικού χρέους παγκοσμίως τον Απρίλιο 2020, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).
Εν μέσω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη, προκειμένου να περιορίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις από την άνευ προηγουμένου κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, οι εκδόσεις χρέους εκτοξεύθηκαν στα 2,6 τρισ. δολ. τον Απρίλιο.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Μαρτίου, στα 2,1 τρισ. δολ.
«Η αύξηση στο παγκόσμιο χρέος είναι αναπόφευκτη.
Διανύουμε μία πολύ πιεστική περίοδο και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητούμε τους τις κυβερνήσεις», δήλωσε στο CNBC ο Emre Tiftik, ειδικός σε ζητήματα χρέους στο ΙΙF.
«Είναι τροματικό, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ρευστότητας», τόνισε.
Το παγκόσμιο χρέος εκτιμάται ότι έσπασε κάθε ρεκόρ στο α΄τρίμηνο του 2020, στα 257 τρισ. δολάρια, με τη συνολική αξία του κρατικού χρέους να ξεπερνά τα 70 τρισ. δολάρια.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προειδοποιήσει ότι η ραγδαία αύξηση στο παγκόσμιο δημόσιο χρέος, κρύβει κινδύνους για την εποχή μετά την πανδημία.
«Σε έκτακτες συνθήκες οι αρχές κάνουν ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν την κρίση, ωστόσο πρέπει να βεβαιωθούν ότι θα κρατήσουν τις αποδείξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά το Ταμείο σε έκθεση της 15ης Απριλίου 2020.
Πάντως ο Ian Shepherdson, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics, δήλωσε στο CNBC ότι ο σχετικά μικρός αριθμός όσων προειδοποιούν για την αύξηση του δημοσίου χρέους, χάνουν εντελώς την ουσία, που είναι να περιοριστεί ή να εκμηδενιστεί η ζημιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης