Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ, στα 25,6 ή -0,3% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 30 δολ.

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ, στα 25,6 ή -0,3% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 30 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα ντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροριών Ενέργειας για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
(upd2) Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου το πετρέλαιο, μετά τα κέρδη που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου προκάλεσαν νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, καθώς έδειξαν μεγαλύτερη άνοδο στα αποθέματα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,2% στα 30,04 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -0,35% στα 25,69 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Σημειώνεται ότι η τιμή του αμερικανικού WTI αυξήθηκε κατά σχεδόν +7% χθες, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο του 2020, προκειμένου να επιταχύνει την εξισορρόπηση της αγοράς ενέργειας.
«Ενώ η αγορά αισθάνεται πιο άνετα από την πλευρά της προσφοράς, στην πλευρά της ζήτησης η προσοχή θα συνεχίσει να περιστρέφεται γύρω από τους κινδύνους στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων», επισημαίνουν οι αναλυτές της AxiCorp.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Μαΐου 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 4,1 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, σημειώθηκε πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, η οποία εάν επιβεβαιωθεί από τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, θα αποτελεί την πρώτη μείωση από τον Φεβρουάριο του 2020.
«Οι ανησυχίες γύρω από την αποθηκευτική ικανότητα έχουν υποχωρήσει, καθώς βλέπουμε τη ζήτηση να ανακάμπτει σταδιακά, μαζί με τις περικοπές στην παραγωγή οι οποίες επηρεάζουν την αγορά», τονίζουν οι αναλυτές της ING, αναφερόμοι στην πτώση των αποθεμάτων στο Cushing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης