Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τους γείτονές της – Περιορίσαμε τον ιό

Merkel: Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τους γείτονές της – Περιορίσαμε τον ιό
Το μήνυμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel 
Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τους γείτονές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους μετά την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε η καγκελάριος Angela Merkel, κατά τη συνάντηση με βουλευτές του κόμματός της.
Όπως είπε η κα Merkel, είναι σημαντικό για τη Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, να τα πηγαίνουν καλά και οι εταίροι της στην ΕΕ, εν όψει διαβουλεύσεων για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ΕΕ, του οποίου τόσο το εύρος όσο και η χρηματοδότηση παραμένουν ανοιχτά.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανία εν μέρει εξαιτίας της διενέργειας μαζικών τεστ πέτυχε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πλέον «ανοίγει» σταδιακά την οικονομία της.
Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός το να είναι μόνο η Γερμανία δυνατή μετά την κρίση, δήλωσε η κα Merkel στη συνάντηση, ανέφεραν οι συμμετέχοντες.
Ο καγκελάριος συμφώνησε με τον Ralph Brinkhaus, αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού μπλοκ CDU/CSU, ότι η Γερμανία θα πρέπει να μεταφέρει σημαντικά περισσότερα χρήματα στις Βρυξέλλες, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Η γερμανική βουλή (Bundestag) θα πρέπει να ψηφίσει για την οικονομική βοήθεια.
Νωρίτερα, ο Ralph Brinkhaus είπε ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει τους εταίρους της στην ΕΕ, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει σε τι θα χρησιμοποιηθούν τα δισεκατομμύρια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υποβάλει αναθεωρημένες προτάσεις προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κα Merkel προειδοποίησε επίσης τους βουλευτές να μην διατηρούν πολλές ελπίδες για το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας, ένα ζήτημα που θα συζητήσει το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.
Η κυβέρνηση θέλει να κινηθεί προς μία ομαλοποίηση στη ζώνη Σένγκεν, αλλά η κα Merkel δήλωσε ότι η Γαλλία σίγουρα δεν θα ανοίξει τα σύνορά της πριν από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης