Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αμετάβλητη η βαθμολογία Β για την Aegean Baltic, σταθερό το outlook

S&P: Αμετάβλητη η βαθμολογία Β για την Aegean Baltic, σταθερό το outlook
Ανθεκτική η τράπεζα Aegean Baltic, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s
Τη βαθμολογία B επιβεβαίωσε ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s για την τράπεζα Aegean Baltic SA, παρά τις αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία Covid-19.
Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Standard & Poor’s επισημαίνουν πως η παγκόσμια ύφεση και ο όγκος των συναλλαγών θα επηρεάσουν την ποιότητα των αξιών που έχει στην κατοχή της η τράπεζα.
Οι πιστωτικές προβλέψεις θα αυξηθούν, ενώ η κερδοφορία της Aegean Baltic δεν αναμένεται να «δει» άνοδο.
Ωστόσο, η εστίαση και η τεχνογνωσία της τράπεζας σε ό,τι αφορά τα ναυτιλιακά, με μια επιλεκτική προσέγγιση, θα της επιτρέψει να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα και να διατηρήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.
Ως εκ τούτου, η Standard & Poor’s επιβεβαιώνει τη βαθμολογία Β αναφορικά τόσο με τη μακροπρόθεσμη όσο και με τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας.
Το outlook αντικατοπτρίζει την προσδοκία του οίκου αξιολόγησης ότι τα υπερήμερα δάνεια και οι αθετήσεις πληρωμών θα είναι διαχειρίσιμα, σε αυτό το επίπεδο αξιολόγησης, ενώ η προσαρμοσμένη στον κίνδυνο κεφαλαιοποίηση και η βάση χρηματοδότησης θα αποδειχθούν ανθεκτικές τους επόμενους δώδεκα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης