Τελευταία Νέα
Διεθνή

Uber: Προσφορά για την απόκτηση της startup παράδοσης φαγητού Grubhub

tags :
Uber: Προσφορά για την απόκτηση της startup παράδοσης φαγητού Grubhub
Η Uber κατέθεσε προσφορά για την απόκτηση της startup παράδοσης φαγητού Grubhub
Προσφορά για την απόκτηση της startup παράδοσης φαγητού Grubhub έχει καταθέσει η Uber, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Οι εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα σε αυτό τον μήνα, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην ταυτοποιηθούν επειδή το θέμα δεν είναι δημόσιο.
Η Grubhub -με έδρα το Σικάγο- εκτιμάται σε περίπου 4,5 δισεκ. δολάρια, ενώ η Uber έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 55 δισεκ. δολαρίων.

Έτοιμη να απολύσει 3.700 εργαζομένους λόγω του κορωνοϊού

Περίπου 3.700 θέσεις εργασίας αναμένεται να περικόψει η Uber λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Dara Khosrowshahi.
Οι απολύσεις που θα γίνουν αφορούν το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών αλλά και το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού, ενώ αναμένεται να κοστίσουν γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια.
Η Uber και η αντίπαλη Lyft έχουν ήδη αναθεωρήσει επί τα χείρω τις οικονομικές προοπτικές τους για όλο το έτος, καθώς η ζήτηση για διαδρομές βάσει εφαρμογών διαμοιρασμού μειώθηκε απότομα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν δρακόντεια περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.
Ωστόσο, η Uber, η οποία δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσε να αντισταθμίσει κάποια χαμένα έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης