Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σε επίπεδο - ρεκόρ οι υποβαθμίσεις εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων το 2020

Fitch: Σε επίπεδο - ρεκόρ οι υποβαθμίσεις εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων το 2020
Σε επίπεδα ρεκόρ οι υποβαθμίσεις εταιρειών το 2020, προειδοποιεί η Fitch Ratings
Σε επίπεδο – ρεκόρ αναμένεται να φθάσουν οι υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας για εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το 2020, αναφέρει σε νέα της έκθεση η Fitch Ratings, επικαλούμενη κυρίως την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι υποβαθμίσεις των εταιρικών και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων από Fitch Ratings για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020 έχουν αυξηθεί δραματικά, καθώς έχουν ήδη ξεπεράσει το μέσο ετήσιο σύνολο για τα έτη 2002-2019.
Ειδικότερα, υπήρξαν 58 υποβαθμίσεις τις πρώτες 10 εβδομάδες του 2020.
Επίσης, 405 εκδόσεις εταιρικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχουν υποβαθμιστεί έως τα τέλη Απριλίου -264 εταιρικές εκδόσεις και 141 για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Το ρεκόρ έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί το 2009, με 747 υποβαθμίσεις, επισημαίνεται.
«Το αυξημένο επίπεδο αρνητικών προοπτικών αξιολόγησης και, σε κάποιο βαθμό, οι επιτηρήσεις για υποβάθμιση, σηματοδοτούν περισσότερες υποβαθμίσεις πιθανότατα κατά το υπόλοιπο του 2020 και έως το 2021.
Οι αναθεωρήσεις σε αρνητικές προοπτικές ήταν και οι πιο κοινές για το τετράμηνο, ήτοι το 50% των συνολικών αρνητικών δράσεων, ενώ οι εκδότες στο RWN αντιπροσώπευαν το 12%», σχολιάζεται.
Οι πίνακες της έκθεσης:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης