Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Η μείωση παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία αποδεικνύει ότι είναι υπέρμαχος του «ό,τι χρειαστεί»

RBC Capital Markets: Η μείωση παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία αποδεικνύει ότι είναι υπέρμαχος του «ό,τι χρειαστεί»
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου του 2020
Η εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ αποδεικνύει ότι οι χώρες παραγωγοί κάνουν ό,τι μπορούν για να σταθεροποιήσουν την αγορά κατά της διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Οι μεγάλοι παραγωγοί του ΟΠΕΚ προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να σταθεροποιήσουν αυτή την αγορά» δήλωσε η Helima Croft από την RBC Capital Markets.
«Ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε αύξηση στη ζήτηση καθώς το διεθνές lockdown συνεχίζει να χαλαρώνει και ο κόσμος αρχίζει να οδηγεί ξανά» δήλωσε η ίδια μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε «αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να λειτουργούν ως επιταχυντής όσον αφορά την εξισορρόπηση της αγοράς».
Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία δήλωσε χθες (11/5/2020) ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά επιπλέον 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, παρά τα θετικά σημάδια, το outlook είναι ασαφές καθώς η πανδημία συνεχίζεται.
«Εάν έχουν δεύτερο κύμα αυτής της κρίσης, εάν επιβληθεί νέο lockdown, τότε θα αλλάξει πραγματικά η πορεία προς την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.
Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό πριν να πούμε ότι βρισκόμαστε σε φάση ανάκαμψης» επεσήμανε η Croft.
Αναφερόμενη στη Σαουδική Αραβία, η ίδια τόνισε πως έχει επιστρέψει στη φάση του «ό,τι χρειαστεί».
«Η απόφαση για μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια, δεν ήταν αναμενόμενη από την αγορά» είπε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης