Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Απρίλιο 2020, στις 90,9 μονάδες

ΗΠΑ: Υποχώρησε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Απρίλιο 2020, στις 90,9 μονάδες
Ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες πωλήσεων για τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (12/5) στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB), εν μέσω ανησυχιών ότι οι πωλήσεις θα καταγράψουν σημαντική πτώση τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης αισιοδοξίας της NFIB διαμορφώθηκε στις 90,9 μονάδες, έναντι 96,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση στις 84,8 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες πωλήσεων για τους επόμενους έξι μήνες κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 30 μονάδων, στις -42 μονάδες συνολικά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ η NFIB.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται σταδιακά μετά το επόμενο εξάμηνο, με τον σχετικό υποδείκτη να αυξάνεται κατά 24 μονάδες, αντισταθμίζοντας την πτώση του Μαρτίου.
«Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων σχετικά με τις μελλοντικές συνθήκες δείχνει ότι η ύφεση αναμένεται να είναι βραχύβια», δήλωσε η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και το πακέτο οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις.
«Η πλήρης ισχύ της ύφεσης δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή, καθώς προγράμματα όπως είναι αυτό της προστασίας πληρωμών ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ακόμα και αν η αναστολή λειτουργίας μείωσε την επιχειρηματική δραστηριότητα», τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, William Dunkelberg.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των ανέργων αναμένει επαναπρόσληψη μετά το άνοιγμα της οικονομίας, αλλά η εικόνα περιπλέκεται περισσότερο μετα επιδόματα ανεργίας, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις προηγούμενες αμοιβές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης